A cumpărat o carte de identitate cu 150 de euro, pentru a ajunge în Italia

A cumpărat o carte de identitate cu 150 de euro, pentru a ajunge în Italia

Un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din Republica Moldova, a încercat să treacă granița, pentru a ajunge în Torino, Italia, cu o carte de identitate falsă, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră din Botoșani.

S-a petrecut în noaptea de 16 spre 17 februarie, în Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Stânca, când bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România. Acesta era pasager al unui autocar înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă ocazională de la Chișinău la Torino, în Italia.

„S-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperită, asupra bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia persoanei în cauză. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de identitate, colegii noștri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act autentic”, a declarat Radu Tatiana, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani.

Potrivit oamenilor legii, cetățeanul a declarat că a procurat documentul în urmă cu o lună de zile de la un bărbat necunoscut, contactat prin intermediul rețelelor de socializare, cu care s-a întâlnit în Chișinău, plătindu-i 150 de euro pentru cartea de identitate.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1093

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
557

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...