Ministrul Energiei revine cu promisiuni pentru consumatorii vulnerabili și amenințări pentru furnizori

 Ministrul Energiei revine cu promisiuni pentru consumatorii vulnerabili și amenințări pentru furnizori

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că legea consumatorului vulnerabil ar putea intra în vigoare încă de la 1 octombire anul acesta. Legea urmează să îi ajute pe cei care au venituri mici și vine ca o compensare suplimentară. Ministrul Popescu a mai afirmat că să vor intensifica verificările privind tentativele marilor companii de a-i înșela pe clienți, încălcându-le drepturile, pentru a le impune tarife mai mari.

Ministrul Energiei a afirmat că se lucrează la accelerarea procedurii parlamentare legate de inițiativa legislativă privind protejarea consumatorului vulnerabil.

"Vrem să accelerăm aprobarea legii prin mutarea termenului de aplicare de la 1 octombrie 2022, a;a cum era prevăzut inițial, fie la 1 ianuarie 2022, când avem și noul buget, ori în 30 de zile dela aprobarea legii, adică cu 1 octombrie, 1 noiembrie anul acesta", a declarat Popescu.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că se vor intensifica eforturile pentru verificarea practicilor înșelătoare pe care le reclamă tot mai des consumatorii casnici. Virgil Popescu a precizat că instituțiile cu atribuții directe in această direcție ar trebui să aplice sancțiuni cât mai dure, pentru a descuraja astfel de practici.

În iulie, prețul mediu al energiei electrice din România a fost de 94 de euro/MWh, un nivel istoric, cu aproape 70% faţă de media de la începutul an. În toamnă este așteptată o nouă scumpire a energiei electrice, în condițiile în care o mare companie a anunțat deja majorări cu 21% pentru toți consumatorii, indiferent că sunt pe piața concurențială sau beneficiază de tarifele fixe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
7

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
62

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
319

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...