Ziua protestelor in Sanatate, cu mii de oameni in fata Guvernului si a spitalelor din tara!

Ziua protestelor in Sanatate, cu mii de oameni in fata Guvernului si a spitalelor din tara!

Mii de angajati din Sanatate se afla joi in strada, dupa ce Guvernul nu a gasit solutii la problemele aparute dupa aplicarea Legii Salarizarii si a regulamentului de sporuri, care au dus la scaderi de venituri pentru 10% din personalul sanitar.

Problemele au fost anticipate inca de anul trecut, insa guvernantii nu au luat in seama avertismentele si au insistat pe promisiunile cu triplarea salariilor.

Chiar daca pentru medici si asistenti au existat majorari, pentru ca veniturile le-au fost aduse direct la nivelul din 2022 din legea salarizarii, acestea nu au fost la valorile promise, in parte pentru ca, in acelasi timp, le-au fost reduse sporurile pe care le luau pentru conditii periculoase de munca.

Sporurile au scazut si pentru restul angajatilor, care n-au beneficiat de salarii marite la nivelul din 2022, astfel ca acestia s-au trezit in luna martie ca au luat mai putin cu sute de lei fata de februarie.

Mai mult, in unele spitale nu s-au platit deloc pana la aceasta data sporurile, pentru ca managerii nu au avut bani. In multe spitale au avut loc in ultimele saptamani proteste spontane cu sute de angajati care au spus ca sunt in situatia de a nu-si mai putea plati ratele la banca, dupa ce au pierdut pana la 1.700 de lei la salariu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

astăzi, 22:04
164

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
51

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
57

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...