Ziua protestelor in Sanatate, cu mii de oameni in fata Guvernului si a spitalelor din tara!

Ziua protestelor in Sanatate, cu mii de oameni in fata Guvernului si a spitalelor din tara!

Mii de angajati din Sanatate se afla joi in strada, dupa ce Guvernul nu a gasit solutii la problemele aparute dupa aplicarea Legii Salarizarii si a regulamentului de sporuri, care au dus la scaderi de venituri pentru 10% din personalul sanitar.

Problemele au fost anticipate inca de anul trecut, insa guvernantii nu au luat in seama avertismentele si au insistat pe promisiunile cu triplarea salariilor.

Chiar daca pentru medici si asistenti au existat majorari, pentru ca veniturile le-au fost aduse direct la nivelul din 2022 din legea salarizarii, acestea nu au fost la valorile promise, in parte pentru ca, in acelasi timp, le-au fost reduse sporurile pe care le luau pentru conditii periculoase de munca.

Sporurile au scazut si pentru restul angajatilor, care n-au beneficiat de salarii marite la nivelul din 2022, astfel ca acestia s-au trezit in luna martie ca au luat mai putin cu sute de lei fata de februarie.

Mai mult, in unele spitale nu s-au platit deloc pana la aceasta data sporurile, pentru ca managerii nu au avut bani. In multe spitale au avut loc in ultimele saptamani proteste spontane cu sute de angajati care au spus ca sunt in situatia de a nu-si mai putea plati ratele la banca, dupa ce au pierdut pana la 1.700 de lei la salariu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a murit după ce a luat o supradoză de medicamente

astăzi, 11:02
336

O femeie de 59 de ani a fost găsită în comă după ce a înghițit o supradoză de medicamente. Incidentul a avut loc în comuna Vlăsinești, la finalul săptămânii trecute. ...

Smart Energy, un nou concurs online lansat de E.ON pentru elevii de gimnaziu preocupați de economisirea energiei

astăzi, 10:51
41

Competiția interșcolară  a debutat pe 20 septembrie și se încheie pe 1 octombrie. Copiii vor avea de pregătit un videoclip cu durata de maximum 3 minute. Proiectele clasate pe primele ...

Comuna din județul Botoșani în care fetele abandonează cel mai des şcoala. Motivele sunt halucinante

astăzi, 10:29
336

Tot mai mulţi copii din mediul rural, în judeţul Botoşani, renunţă la şcoală din cauza sărăciei. Nu au bani de rechizite şi de navetă. În plus sunt puşi la muncă în gosp...