Zeci de lăuze cu Covid-19, dar niciun copil infectat la Maternitate

Zeci de lăuze cu Covid-19, dar niciun copil infectat la Maternitate

Zeci de botoșănence au fost diagnosticate cu Covid-19, înainte să aducă pe lume copii care au rămas neatinși de virus, în cadrul Secției de Obstetrică și Gincologie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Niciun nou-născut nu a fost depistat pozitiv la testare în Maternitate, de la debutul pandemiei până în prezent.

Numai în luna august, dintre cele 217 lăuze, zece au fost confirmate cu Covid-19 și internate pe circuitul dedicat acestei categorii de paciente. De menționat este că opt din efectivul proaspetelor mămici sunt minore, cea mai tânără având 16 ani și provenind din mediul rural.

De la debutul pandemiei, 48 de gravide și proaspete mămici au fost diagnosticate cu noul coronavirus, însă feții lor nu s-au infectat. Probele biologice recoltate au fost prelucrate pe aparat PCR.

„Toți copiii au fost izolați. În toate aceste situații, fie au fost lăsați în incubator până la negativarea mamei, fie erau încredințați unor membri ai familiei despre care se cunoștea că nu erau contacți direcți sau erau negativi la testare. Niciun copil nu a fost depistat cu Covid-19, așa cum niciun cadru medical al Maternității nu a fost lovit de virus”, a spus un medic-șef din cadrul unității sanitare.

 

Spune-ne opinia ta