Zeci de botoșăneni diagnosticați cu gripă în ultima săptămână

Zeci de botoșăneni diagnosticați cu gripă în ultima săptămână

Gripa continuă să îngroașe statisticile bolnavilor din județ. În ultima săptămână 53 persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune, iar zece dintre acestea au avut nevoie de internare în spital.

30 de cazuri au fost înregistrate în rândul copiilor de până la 14 ani, 6 în cazul celor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, șase la cei cu vârste între 59 și 64 de ani și un singur caz în rândul celor peste 65 de ani.

Alte 1327 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 39 dintre acestea au avut nevoie de internare. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) 870 dintre pacienți au vârsta până în 14 ani.

Alte 434 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, iar dintre acestea 97 au avut nevoie de internare. Şi în acest caz cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cazul copiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

astăzi, 19:52
72

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

astăzi, 19:40
61

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
133

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...