Virusul ucigaș: 213 persoane au murit în China. A fost decretată “urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional''

Virusul ucigaș: 213 persoane au murit în China. A fost decretată “urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional''

Conform celui mai recent bilanţ, în China s-au produs 213 decese din cauza coronavirusului, iar 9.692 de cazuri de infecţii cu coronavirus au fost confirmate.

Un total de alte 129 cazuri au fost raportate în alte 22 de ţări şi regiuni.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală. Experţii afirmă că apariţia cazurilor cu transmitere de la om la om în afara Chinei sunt în mod special îngrijorătoare, pentru că sugerează un potenţial mai ridicat ca virusul să se răspândească în continuare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat într-o conferinţă de presă, susţinută la Geneva, că în ultimele săptămâni am asistat la o epidemie fără precedent care a fost întâmpinată cu o reacţie fără precedent.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus, joi, că se lucrează la constituirea unor „stocuri de echipamente de protecție, de măști și de echipamente medicale”, care sunt necesare pentru gestionarea posibilei extinderi a coronavirusului în România.

Declararea stării de urgenţă ar duce la măsuri mult mai stricte în domeniul sănătăţii, ar duce la o creştere a finanţării în domeniul medical şi alocarea unor resurse suplimentare pentru prevenirea răspândirii bolii.

De asemenea, o astfel de decizie ar putea determina statele lumii să impună restricţii asupra comerţului şi libertăţii de mişcare a populaţiei, cu toate că OMS de obicei face tot posibilul pentru a evita restricţiile impuse comerţului.

Totodată, autorităţile naţionale ar putea introduce măsuri suplimentare de scanare în aeroporturi şi în alte spaţii publice pentru monitorizarea stării de sănătate a populaţiei.

Perioada de incubaţie a noului coronavirus apărut în China, respectiv de la expunere la apariţia simptomelor bolii, este, în medie, de 5,2 zile, dar variază mult de la un pacient la altul, arată unul dintre studiile cele mai ample privind această epidemie, potrivit medicalxpress.com.

Deşi au recunoscut că estimarea este "imprecisă", cercetătorii chinezi care au realizat acest studiu, publicat în New England Journal of Medicine, au spus că îşi bazează concluziile pe observaţiile medicale făcute pe parcursul a 14 zile în cazul persoanelor expuse la virus.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
39

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
209

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
463

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...