VIDEO: Un bărbat care și-a dus tatăl cu fractură la spital, în Botoșani, l-a luat acasă mort, după ce s-a infectat cu o bacterie şi Covid

VIDEO: Un bărbat care și-a dus tatăl cu fractură la spital, în Botoșani, l-a luat acasă mort, după ce s-a infectat cu o bacterie şi Covid

Se scriu poveşti cumplite în timpul pandemiei în spitalele româneşti. Un bărbat din Botoşani reclamă faptul că şi-a internat tatăl pentru o intervenţie banală şi l-a luat mort după ce s-a infectat în spital cu o bacterie şi cu Covid. Şi tot acolo, fiica unei femei spune că nu a fost lăsată nici măcar să-şi ia adio de la mama ei la telefon. 

Un bărbat din Botoşani susţine că a încercat nouă zile să afle veşti despre tatăl său internat la spitalul judeţean. Dimineaţă a venit cea de care se temea cel mai mult: bătrânul a murit.

Drama a început când bărbatul de 83 de ani a a fost internat cu o fractură la picior. În spital a luat o bacterie şi Covid, spune fiul său.

Fiul unui pacient: ”Operaţia a fost bună, reuşită, aşa mi s-a spus. După câteva zile, a apărut o infecţie de care domnul doctor spunea că ar fi venit cu ea de afară. Când am întrebat cum e posibil să fie după 10 zile pozitiv, a spus că e din cauza tatălui, că nu a purtat mască”.

Reprezentanţii spitalului recunosc că bătrânul a luat coronavirus de la un coleg de salon.

Ioan Asaftei, purt de cuv spitalul județean Botoșani: ”A șasea sau a saptea zi, un pacient internat a fost depistat pozitiv si atunci s-a luat masura testarii tuturor pacientilor din salonul respectiv”.

Fiul reclamă faptul că în toată această perioadă i-a fost imposibil să ia legătura cu tatăl său.

Fiul unui pacient: ”Mi s-a spus că doarme. A doua zi iar că doarme, duminică iar doarme. Nu vi se pare ceva anormal ca doarme de 3 zile? Întotdeauna ni se spune că e din cauza varstei. I-am spus şi domnului doctor, haideţi să facem un barem de vârstă după care nu-i mai aducem la spital, dacă tot mor şi nu au nicio şansă?”

”Nimeni nu mai pleacă de aici”

O experiență tragică la acelaşi spital a avut o altă familie. Elena Miron şi-a internat mama, împotriva voinţei ei, cu suspciune de Covid.

Fiica pacientei: ”Doamna doctor, nu mă trimiteţi, mă tem că vin înapoi în sicriu. Şi chiar aşa a fost, nu a mai venit înapoi”.

Rudele femeii spun că au pierdut complet legătura cu ea pe perioada spitalizării.Fiica pacientei: ”Au început să spună că mama e foarte agresivă, îi batjocoreşte pe doctori. Spunea că plânge şi vrea acasă, dar nu ni se dădea voie să vorbim cu ea. O doamnă de acolo a râs. A zis că nimeni nu mai pleacă de aici”.

Cadru medical: ”A fost agresivă în limbaj, a certat lumea, dar ieri când am intrat la ea era liniştită şi nu a mai spus nimic”.

Fiica pacientei: ”Dacă ea abia respiră, cum să fie aşa agresivă”.

Cadru medical: ”Păi poate să fie, cum să nu poată. Şi chiar a fost. Detaliile astea nu-şi au locul”.

Reprezentanții spitalului spun că de teama incendiilor, pacienţii nu sunt lăsaţi să folosească telefoane mobile.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt Spitalul județean Botoșani: ”Deocamdata nu este o hotărâre sau un act care s-a stipulat, dar ca urmare a contextului privind concentrația crescuta de oxigen, familia primeşte informaţii de la medicul de gardă”.

O prevestire sumbră. După două săptămâni de la internare, femeia a murit.

Click pentru video.

sursa: Observator

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
553

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
212

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
164

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...