Vești bune despre copiii care au primit organe de la un băiețel de doi ani din Botoșani

Vești bune despre copiii care au primit organe de la un băiețel de doi ani din Botoșani

Cei doi copii au primit rinichii unui copil de doi ani, care intrase în moarte cerebrală, după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din Botoşani. Decizia a fost luată de către părinţii acestuia, după ce medicii le-au spus că băieţelul nu mai are nicio şansă.

Cei doi copii de 11 şi 17 ani care au primit şansa la o viaţă normală în urma unor transplanturi de rinichi care au avut loc la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi vor fi externaţi. Sunt veseli şi abia aşteaptă să îşi înceapă noua viaţă, spun medicii de la spitalul ieşean. Intervenţiile chirurgicale au fost posibile în urma prelevării de organe care a avut loc în aceeaşi zi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”.

Unul dintre pacienţii transplantaţi este un băiat de 11 ani, din Iaşi, care a început şedinţele de dializă din 2020. A fost diagnosticat încă de la naştere cu o malformaţie urologică, iar la vârsta de nouă ani a fost necesară iniţierea dializei. Copilul mai are încă şapte fraţi, şase dintre ei, inclusiv Vasile, fiind în îngrijirea statului, din cauza condiţiilor precare din familie. Singura lui şansă pentru o viaţă normală era transplantul de rinichi, iar telefonul venit luni, 21 februarie, a fost ca o gură de oxigen valabilă pentru tot restul vieţii, scrie Adevărul.

„Este într-o măsură de protecţie specială din anul 2019, încă de la început a prezentat probleme de sănătate, iar acum i s-au oferit două mari şanse: una la o viaţă normală şi una la o familie. Pe perioada cât a fost în plasament, era unul dintre cei mai veseli copii, se împăca bine cu restul colegilor şi avea rezultate foarte bune la şcoală”, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
475

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
643

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
754

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...