Veste neașteptată pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca. Vor face al treilea rapel

Veste neașteptată pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca. Vor face al treilea rapel

Un al treilea vaccin anti-Covid urmează să fie oferit de Pfizer celor peste 50 de ani, în încercarea de a stopa răspândirea variante Delta și de a menține ferm Marea Britanie în afara blocării.

Pfizer a anunțat că va oferi vaccinul lor tuturor celor peste 50 de ani vaccinați cu AstraZeneca din această toamnă. Acesta trebuie administrat împreună cu vaccinul gripal anual, fie ca un nou vaccin conceput pentru a combate variantele, fie ca o altă doză dintr-un vaccin existent.

Vaccinul AstraZeneca a fost utilizat în principal pe britanicii mai în vârstă în programul de vaccinare – dar o sursă a spus că cei care au primit mai întâi vaccinul Oxford acum „ar primi un rapel mRNA”.

De ce vor primi al treilea rapel diferit cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca

 AstraZeneca nu este un vaccin ARNm – în timp ce Pfizer și Moderna sunt. Acesta ar fi singurul motiv în ceea ce priveşte  amestecarea și potrivirea vaccinurilor, a declarat o sursă guvernamentală.

În martie, s-a anunțat că cei peste 70 de ani li se vor oferi un rapel Covid din septembrie în baza noilor planuri guvernamentale.

Acest lucru se întâmplă în timp ce Guvernul continuă să stimuleze tinerii să ia prima doză de vaccin

Oferta pentru tineri cu mâncare la prețuri reduse, dacă sunt vaccinaţi a fost considerată o mișcare care a creat panică în rândul parlamentarilor. Acesta are ca scop îndepărtarea unor revolte împotriva pașapoartelor Covid pentru acces la cluburi de noapte sau la meciuri de fotbal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concursul de jurnalism „Botoșani, Orașul Meu Drag” (B.O.M.D) și-a desemnat pentru a șaptea oară câștigătorii

Marţi, 28 Septembrie 2021
237

Emoție și mult suspans la festivitatea de premiere a concursului de jurnalism pentru copii și adolescenți „Botoșani, Orașul Meu Drag” (B.O.M.D.), aflat anul acesta la cea de-a VII-a ...

SHARE HERITAGE, finalizarea unui proiect transfrontalier de succes

Marţi, 28 Septembrie 2021
224

Asociația Grupul de Acțiune Locală “Valea Bașeului de Sus”, cu sediul în orașul Săveni, județul Botoșani, anunță finalizarea proiectului “Rediscover our cultural heritage through ...

Dezastru evitat de pompierii dorohoieni

Marţi, 28 Septembrie 2021
172

Un incendiu izbucnit la un depozit de furaje, a fost stins, luni seară, înainte să producă pagube materiale însemnate pentru două familii din satul Corjăuți, comuna Hilișeu – ...