Un donator anonim a achiziționat, din banii economisiți, un incubator performant pentru Maternitatea din Botoșani

Un donator anonim a achiziționat, din banii economisiți, un incubator performant pentru Maternitatea din Botoșani

Cu sprijinul unui donator din Botoșani, care a vrut să rămână anonim și care a economisit bani pentru acest gest de solidaritate, Organizația Salvați Copiii România va pune la dispoziția medicilor din maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” un incubator performant, în valoare de 10.000 de euro.

Numai în anul 2020, aici au venit pe lume 2.400 de copii, dintre care 290 au avut nevoie de tratament și îngrijiri în secția de terapie intensivă neonatală, unde medicii au avut în față o decizie grea: alocarea incubatoarelor pentru cele mai grave cazuri.

„Unu din zece copii se naște prematur. Mulți dintre acești nou-născuți sunt așa mici, încât nu respiră la naștere. Uneori prima respirație este dată de aparatul de ventilație, prima bătaie a inimii este dată de metodele de reanimare și apoi ajung la terapie intensivă neonatală.

O secție de Terapie Intensivă Neonatală începe cu un incubator, primul pas al reanimării neonatale spune că vom plasa copilul sub o sursă de căldură”, a explicat Carmen Zaboloteanu, șef secție neonatologie în cadrul Spitalului județean „Mavromati” Botoșani.

În condițiile în care criza sanitară a vulnerabilizat suplimentar secțiile de pediatrie și de terapie neonatală, „Salvați Copiii” România va intensifica dotarea acestora cu aparatură medicală vitală, în urma solicitărilor directe primite de la medici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Manoleasa, Mileanca, Răuseni și Stăuceni pot beneficia de oportunitatea de finanțare

Vineri, 18 Iunie 2021
499

Începând cu data de 11 iunie 2021, comunitățile locale din Regiunea Nord-Est pot depune proiecte pentru amenajarea de centre comunitare integrate, în cadrul Axei prioritare 8, ...

Ploaia torențială de vineri a inundat străzile din municipiul Botoșani

Vineri, 18 Iunie 2021
1819

Mai multe străzi din municipiul Botoșani au fost inundate în urma ploii torențiale de vineri din Botoșani.Se circulă cu greutate mai ales Împărat Traian sau Pacea, unde mașinile...

Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” va susține un concert dedicat Zilei Universale a Iei

Vineri, 18 Iunie 2021
748

Consiliul Județean Botoșani împreună cu Orchestra Populară „RAPSOZII BOTOȘANILOR” vă invită la sărbătoarea dedicată Zilei Universale a Iei.Spectacolul intitulat „...