Un bărbat din Botoșani a primit o nouă șansă la viață, fiind supus unui transplant de rinichi

Un bărbat din Botoșani a primit o nouă șansă la viață, fiind supus unui transplant de rinichi

Doi bărbați, unul din Rădăuți și unul din Botoșani au primit o nouă șansă la viață. Botoșăneanul, în vârstă de 58 de ani, făcea dializă din anul 2021 și a primit șansa de a primi un rinichi, în urma prelevării de organe care a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, scrie ziaruldeiași.ro.

Celălalt bărbat, în vârstă de 66 de ani, din Roman, a donat în urmă cu zece ani unul dintre rinichi fiului său, iar acum el a fost cel care a avut nevoie de un organ sănătos.

„Nu a mai fost un caz similar până acum, este o situație pe care am întâlnit-o doar în literatura de specialitate. Și-a ajutat fiul să treacă peste un episod de insuficiență renală, iar acum a ajuns și el în pragul ședințelor de dializă. Urma să le înceapă chiar de săptămâna viitoare. Pentru el este o șansă pe care a primit-o după ce el la rândul lui a dat o șansă copilului său”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor.

Celălalt bărbat care a fost transplantat are 58 de ani, este din Botoșani și făcea dializă din 2021. Ambii pacienți au fost operați în cursul zilei de miercuri, 4 mai 2022, iar medicii spun că intervențiile au decurs bine și sunt acum supravegheați în Compartimentul de Transplant.

„Mulțumim familiei donatorului care, prin acest gest, a reușit să dea această șansă pacienților și să le schimbe complet viața. Aș vrea să mulțumim și colegilor de la Spitalul de Neurochirurgie care au grijă de pacienții aflați în moarte cerebrală și care depun un efort susținut în ultimele săptămâni pentru a identifica donatorii și a facilita ca aceste intervenții să se realizeze în cele mai bune condiții medicale. Este o muncă foarte mare și din partea lor și le mulțumim”, a completat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

În total, de la începutul anului, echipa medicală de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” a realizat 24 de transplanturi renale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
49

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
55

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
36

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...