Trei laboratoare din Botoșani sunt autorizate să elibereze teste rapide pentru depistarea COVID-19

Trei laboratoare din Botoșani sunt autorizate să elibereze teste rapide pentru depistarea COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat că, începând de joi, nu mai puțin de 132 laboratoare autorizate vor putea emite rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă. Trei dintre acestea funcționează în municipiul Botoșani.

Pe lângă prelungirea stării de alertă, Guvernul a stabilit și renunțarea la o parte dintre restricțiile impuse în contextul epidemiologic actual. Accesului spațiile publice închise a celor nevaccinați împotriva COVID-19 sau care nu s-au vindecat de această afecțiune în ultimele 180 de zile va fi permis pe baza unor teste recente cu rezultat negativ.

Mai exact, așa cum apare într-un comunicat de miercuri al MS, „la nivel național, cele 132 laboratoare autorizate vor putea emite”, începând din 9 decembrie, „rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă”.

Într-o etapă ulterioară, potrivit MS, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie.

În momentul de față, atât farmaciile, cât și medicii de familie pot efectua teste COVID-19 cu validare în 24 de ore.

După cum subliniază MS, „operaționalizarea întregii rețele de puncte de testare cu validare rapidă va fi realizată până la sfârșitul lunii”.

În Botoșani, sunt autorizate să elibereze teste rapide pentru depistarea COVID-19 laboratoarele din cadrul Spitalului Județean de Urgență, Serviciului Județean de Ambulanță și SC SEQUOIA GIGANTEA SRL.

Lista completă poate fi descărcată accesând acest link.

 

Spune-ne opinia ta