Trei comune din județul Botoșani nu au deloc medic de familie, iar în alte 10 UAT vin medici din împrejurimi

Trei comune din județul Botoșani nu au deloc medic de familie, iar în alte 10 UAT vin medici din împrejurimi

La nivelul județului Botoșani sunt vacante un număr de 19 posturi de medici de familie atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Dată fiind această situație, trei comune din județ au ajuns să nu aibă deloc medic de familie și să călătorească zeci de kilometri cu mașina până la cel mai apropiat cabinet, iar în alte zece unități administrativ teritoriale vin medici din împrejurimi.

Potrivit unui document al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, în localitățile Adășeni, Manoleasa și Dimăcheni nu își desfășoară activitatea niciun medic de familie. Cetățenii acestor comune sunt astfel nevoiți să meargă la cel mai apropiat cabinet, în Avrămeni sau Săveni.

Mai mult decât atât, în localitățile Blândești, Broscăuți, Drăgușeni, Viișoara, Suharău, Concești și Călărași sunt organizate puncte secundare de lucru ale unor medici de familie aflați în relație contractuală cu CAS, până se înființează un cabinet medical nou. De asemenea, în localitățile Botoșani, Flămânzi, Hudești, Ungureni și Vorniceni vin medici din împrejurimi.

Astfel, în municipiul Botoșani sunt vacante patru posturi de medici de familie, iar câte un post este disponibil în localitățile Flămânzi, Adășeni, Blândești, Broscăuți, Concești, Coțușca, Dimăcheni, Drăgușeni, Hudești, Manoleasa, Ungureni, Viișoara, Vorniceni, Călărași și Suharău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Luni debutează prima ediție a Târgului de Crăciun la Botoșani

Vineri, 9 Decembrie 2022
336

Luni, 12 decembrie, începând cu ora 17:00, se deschide Târgul de Crăciun la Botoșani. Acesta este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiți...

Șeful IȘJ face apel la oameni pentru ajutorarea unui cadru didactic internat în spital în urma unui AVC. „(...) medicii se luptă să îi salveze viața”

Vineri, 9 Decembrie 2022
1979

Un cadru didactic din Botoșani se luptă din greu să supraviețuiască, după ce a suferit pentru a doua oară un atac vascular cerebral.Prof. Luigi Ionescu de la Colegiul Tehnic „Gheorghe...

Cod galben de ceață până la ora 20:00

Vineri, 9 Decembrie 2022
88

Codul galben de ceață a fost prelungit până la ora 20:00. Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.&Ic...