Trei comune din județul Botoșani nu au deloc medic de familie, iar în alte 10 UAT vin medici din împrejurimi

Trei comune din județul Botoșani nu au deloc medic de familie, iar în alte 10 UAT vin medici din împrejurimi

La nivelul județului Botoșani sunt vacante un număr de 19 posturi de medici de familie atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Dată fiind această situație, trei comune din județ au ajuns să nu aibă deloc medic de familie și să călătorească zeci de kilometri cu mașina până la cel mai apropiat cabinet, iar în alte zece unități administrativ teritoriale vin medici din împrejurimi.

Potrivit unui document al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, în localitățile Adășeni, Manoleasa și Dimăcheni nu își desfășoară activitatea niciun medic de familie. Cetățenii acestor comune sunt astfel nevoiți să meargă la cel mai apropiat cabinet, în Avrămeni sau Săveni.

Mai mult decât atât, în localitățile Blândești, Broscăuți, Drăgușeni, Viișoara, Suharău, Concești și Călărași sunt organizate puncte secundare de lucru ale unor medici de familie aflați în relație contractuală cu CAS, până se înființează un cabinet medical nou. De asemenea, în localitățile Botoșani, Flămânzi, Hudești, Ungureni și Vorniceni vin medici din împrejurimi.

Astfel, în municipiul Botoșani sunt vacante patru posturi de medici de familie, iar câte un post este disponibil în localitățile Flămânzi, Adășeni, Blândești, Broscăuți, Concești, Coțușca, Dimăcheni, Drăgușeni, Hudești, Manoleasa, Ungureni, Viișoara, Vorniceni, Călărași și Suharău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campanie derulată la Spitalul din Botoșani, pentru depistarea timpurie a cancerului. „Să nu mai ajungă pacientul când tumora este avansată” (video)

Vineri, 23 Februarie 2024
673

Numărul mare de persoane care sunt diagnosticate cu cancer de-a lungul anilor, dar și faptul că vârsta pacienților îmbolnăviți a scăzut, îi determină pe specialiști să orga...

Încă o secție a unui spital din Botoșani a intrat în colaps. „...a cerut transferul din motive personale” (video)

Joi, 22 Februarie 2024
1861

Pe lângă deficitul de medici întâlnit la Serviciul de Radiologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, și Secția de Neurochirurgie a intrat î...

Spitalul „Mavromati” din Botoșani, deficitar și la medicii stomatologi. „Condiția este să fiu de gardă...” (video)

Joi, 22 Februarie 2024
551

Criza personalului medical se resimte și pe Compartimentul de Stomatologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Pe această secție activează doi medici, dintre car...