Toate paturile ATI destinate pacienților infectați cu COVID-19 sunt ocupate (video)

Toate paturile ATI destinate pacienților infectați cu COVID-19 sunt ocupate (video)

Toate cele 15 paturi de pe Secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, care sunt destinate pacienților cu COVID-19, sunt ocupate, aceeași situație regăsindu-se și în Spitalul Municipal din Dorohoi, a declarat marți, într-o conferință de presă, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit acesteia, numeroși pacienți se află în așteptare, atât pe secțiile de specialitate, cât și în Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a putea fi transferați la Reanimare. În general, persoanele diagnosticate cu virusul COVID-19 sunt conectate la două surse de oxigen, prezentând forme grave ale bolii.

„La terapie intensivă toate cele 15 paturi sunt ocupate, cu bolnavi în așteptare pe secții cu două surse de oxigen. În ultimele ore, afluxul de pacienți COVID pozitivi este extrem de mare la Unitatea de Primiri Urgențe, iar pacienții prezintă într-adevăr forme grave, cu saturații foarte mici, sub 80%, și stau cu două surse de oxigen și în Unitatea de Primiri Urgențe”, a afirmat Adăscăliței.

În ultimele 24 de ore, în județul Botoșani, au fost diagnosticate cu infecție Sars-CoV-2 nu mai puțin de 142 de persoane.

 

 

Spune-ne opinia ta