Tichete de masă de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă anti-Covid-19. Și loteria Covid a devenit oficială

Tichete de masă de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă anti-Covid-19. Și loteria Covid a devenit oficială

Guvernul a aprobat astăzi, luni, ordonanţa care prevede acordarea unor tichete de masă de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă.

Acestea vor fi date beneficiarilor după finalizarea procedurilor de achiziţie, a spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a anunţat că ordonanţa adoptată luni de Guvern modifică şi completează Legea 55 din 2020, precum şi alte acte normative.

„Astfel, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocaţie individuală de hrană de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că aceste tichete vor fi acordate beneficiarilor după finalizarea procedurilor de achiziţie.

Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva Covid se va face și organizarea loteriei de vaccinare, loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă.

De asemenea, prin ordonanţă s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare Covid pentru testele antigen la 48 sde ore, menţinând la 72 de ore valabilitatea certificatelor pentru testele PCR.

Totodată, prin ordonanţă s-a creat cadrul legal necesar pentru ca măştile achiziţionate în 2020, destinate categoriilor defavorizate şi care nu au fost ridicate, să poată fi distribuite către şcoli.

 

Spune-ne opinia ta