Terapie anticancer decontată de stat. Pacienții români cu cancere agresive vor avea mai multe șanse de a învinge boala

Terapia poate dubla șansele de supraviețuire în cazul persoanelor cu cancer pulmonar metastatic, fiind utilizată drept primă linie de tratament. De asemenea, rezultate majore s-au obținut și în cazul pacienților cu melanom, pembrolizumab conducând la o îmbunătățire semnificativă a ratei de supraviețuire.

Terapie anticancer decontată de stat. Pacienții români cu cancere agresive vor avea mai multe șanse de a învinge boala

Noi șanse pentru pacienții din România care se luptă cu cele mai agresive forme de cancer. Vor avea acces la imunoterapie, procedura care a fost premiată anul acesta cu premiul Nobel, scrie evz.ro.

Tratamentul cu pembrolizumab (Keytruda), care face parte din programul imunoterapiei este acum disponibil și în România, în regim compensat, pentru pacienții cu cancer pulmonar metastatic și pentru cei cu melanom avansat, metastatic sau nerezecabil.

Terapia poate dubla șansele de supraviețuire în cazul persoanelor cu cancer pulmonar metastatic, fiind utilizată drept primă linie de tratament. De asemenea, rezultate majore s-au obținut și în cazul pacienților cu melanom, pembrolizumab conducând la o îmbunătățire semnificativă a ratei de supraviețuire.

Compania farmaceutică MSD este cea care lansează în țara noastră pembrolizumab, o inovație remarcabilă în tratamentul cancerului pulmonar metastatic și al melanomului. Mai mult decât atât, tratamentul este disponibil în sistem compensat.

Pembrolizumab este aprobat în mai mult de 90 de țări. În Europa, indicațiile terapeutice ale medicamentului aprobate în prezent sunt:

-melanom, cancer pulmonar non-microcelular (monoterapie și în combinație);
-limfom Hodgkin clasic (LHc) recidivat sau refractar;
-carcinom urotelial local avansat sau metastatic;
-carcinom cu celule scuamoase al capului şi gâtului, recurent sau metastatic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
179

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
270

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
115

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...