Temperaturile ridicate creează probleme. Botoșăneni ajunși la Urgențe din cauza insolației

Temperaturile ridicate creează probleme. Botoșăneni ajunși la Urgențe din cauza insolației

Temperaturile ridicate din ultimele zile le-au creat probleme de sănătate botoşănenilor, iar unii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente cu simptome de insolaţie. În ultima perioadă au fost înregistrate cinci astfel de cazuri, dintre care patru au fost copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani.

Pentru a evita problemele cauzate de expunerea la soare, medicii recomandă în primul rând prevenţia, iar în acest sens botoşănenii sunt sfătuiţi să evite plimbările în aer liber la orele amiezii şi să se prezinte la medic încă de la primele simptome.

Cele mai afectate categorii sunt copiii, vârstnicii, dar şi femeile însărcinate, care sunt sfătuite să se hidrateze corespunzător şi să evite expunerea prelungită la soare, mai ales la orele amiezii.

„Copiii mici, cu cât sunt mai mici se deshidratează mai uşor, şi fac insolaţie mult mai repede. Din acest motiv copiii trebuie scoşi la plimbare dimineaţa devreme sau seara târziu, fără expunere directă la soare, decât de la o anumită vârstă. Primele simptome sunt simple şi toată lumea le recunoaşte, dar nu toţi le luăm în seamă. Acestea sunt roşeaţa excesivă a pielii, senzaţia de ameţeală, greţurile chiar, tulburările de vedere sau de echilibru, sau chiar starea de rău general şi leşinul. Aşadar trebuie să avem grijă”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul e cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
376

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...