Târg de Crăciun la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă FOTO
BOTOSANI

Târg de Crăciun la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă FOTO

Spaţiul de joacă, ce găzduieşte şi Aleea Terapeutică, aparţinând Secţiei de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului Judeţean Mavromati a devenit un Târg de Crăciun în miniatură, dar cu exponate la fel de frumoase ca şi cele din marile târguri de sezon.

Datorită colaborărilor cu artişti botoşăneni, între care Aida Şuşter- Boţan, şi muncii susţinute a cadrelor medicale şi de educaţie de la NPI, micii şi tinerii pacienţi ai secţiei au lăsat o amprentă a trecerii lor prin elaborarea de decoraţiuni de Crăciun.

Turtă dulce împachetată frumos şi agăţată de umbrela uriaşă, un brăduţ împodobit, o căciulă de Moş Crăciun se odihneşte pe un ornament de vară şi copii- invitaţi de la Liceul "Alexandru cel Bun" şi de la Seminarul Teologic "Sf. Gheorghe". Din spatele geamurilor secţiei privesc nerăbdători pacienţii secţiei NPI, care aşteaptă semnalul să iasă la târg. Şi semnalul vine, cu tot cu o Crăiasă a Zăpezii care dezgheaţă atmosfera şi deschide "oficial" Târgul de Crăciun.

"Acest Târg de Crăciun se vrea un spaţiu pentru perioada următoare care e atât de plină de evenimente frumoase, să ne desfăşurăm diverse activităţi, să colindăm, să urăm, să-l primim pe Moş Crăciun şi să aşteptăm anul care vine, sperăm noi, cu multă multă sănătate, realizări personale şi profesionale", a declarat cordonatorul secţiei, medicul psihiatru Laura Jijie.

Preotul Marius Ciobanu, parohul Bisericii "Sf. Apostol Andrei si Sf. Ierarh Nectarie"
, a făcut apel la bunătate, mai ales în această perioadă.

"Ne aflăm într-o perioadă în care trebuie să fim mai buni, mai milostivi, mai îngăduitori şi în această perioadă trebuie să învăţăm că viaţa noastră şi toate câte avem sunt daruri de la Dumnezeu şi trebuie să le împărtăşim şi altora. În această perioadă îl prăznuim pe Sf. Ierarh Nicolae, care prin bunătatea sa jertfelnică şi foarte iubitoare a rămas în conştiinţa noastră şi ştim că este grabnic ajutător şi este un simbol al darului, al bunătăţii şi al iubirii jertfelnice", a cuvântat preotul Marius Ciobanu.

Au urmat recitaluri de colinde ale elevilor de la Seminar şi de la Liceul "Alexandru cel Bun", în timp ce gazdele, cadrele medicale de la NPI, au împărţit musafirilor şi copiilor măr copt, ceai, turtă dulce şi acadele.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
86

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
58

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
204

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...