Sute de teste Papanicolau oferite gratuit de o fundație

Sute de teste Papanicolau oferite gratuit de o fundație

Fundaţia „Renaşterea” din București oferă analize medicale gratuite, în cadrul Caravanei „Oferă Putere", locuitoarelor din Bucecea, până pe 17 decembrie. Nu mai puțin de 400 de teste Papanicolau vor fi puse la dispoziție prin intermediul Unităţii Mobile de Diagnostic a organizației.

Cancerul de sân şi de col uterin sunt cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în rândul femeilor şi cele care fac cele mai multe victime la nivel Mondial, spun reprezentanții Fundației.

Potrivit acestora, în România, rata mortalităţii este cea mai mare din Europa - lipsa informării, accesul precar la servicii medicale şi nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea târzie a bolii şi la scăderea şanselor de vindecare. Totuşi, conform studiilor, în peste 90% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completă.

Campania a fost demarată pe 16 noiembrie, în oraș și alte patru localități vecine.

„Fundaţia Renaşterea militează de peste 19 ani pentru dreptul femeilor din România la servicii medicale de calitate. Prin investigaţiile medicale oferite în cadrul Caravanei "Oferă Putere", ne dorim să oferim astfel de servicii şi femeilor din zonele defavorizate ale ţării. În prezent, rata de supravieţuire a femeilor afectate de cancer în ţara noastră este cu 20% mai mică decât a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm şi să informăm femeile despre importanţa controlului medical anual şi să contribuim, pe cât posibil, la reducerea acestor discrepanţe. Ne bucurăm că prin acest proiect, cu susţinerea partenerilor noştri, reuşim să oferim în gratuitate, femeilor defavorizate, analizele medicale ce le pot salva viaţa!", a transmis Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei „Renaşterea”.

Pe toată durata desfăşurării caravanei, sunt luate toate măsurile necesare pentru asigurarea condiţiilor de distanţare socială şi siguranţă sanitară. Persoanele care îşi doresc să beneficieze de Teste Papanicolau gratuite, din localitatea Bucecea şi localităţi învecinate, se pot programa la numărul de telefon 0756.713.652.

 

Spune-ne opinia ta