Sprijin militar pentru DSP în combaterea Covid-19

Sprijin militar pentru DSP în combaterea Covid-19

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani va primi ajutor din partea unității militare din Botoșani, în vederea asigurării personalului necesar liniei de call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice.

Potrivit coordonatorului DSP, medicul Monica Adăscăliței, având în vedere deficitul de personal al instituției, fiecare tură de funcționare a call-center-ului va avea sprijinul unui militar, printr-un protocol al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

„Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziție, de marți, personal care să ajute DSP. Noi avem nevoie pe call-center, cu o linie care funcționează non-stop și cu o adresabilitate foarte mare, nu avem destui lucrători. STS a instalat telefoane în sediul militar, iar pe fiecare tură, va răspunde și un voluntar al Apărării, fiind un sistem integrat”, precizează Adăscăliței.

DSP a pus la dispoziția populației din județ o linie telefonică pentru asistență în caz de nelămuriri și probleme referitoare la pandemia de coronavirus. Noul call center funcționează zilnic, între orele 8:00 și 20:00, putând fi apelat la numărul 0214144431.

De asemenea, este disponibil și numărul de permanență 0745619074 la care răspunde non-stop un operator.

Ministerul Apărării a anunțat marți că pune la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, dar şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date.

Primii 230 dintre aceştia acţionează în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, arată sursa citată.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în Municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările Direcţiilor de Sănătate Publică.

Colaborarea cu direcţiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora, transmite ministerul.

 

Spune-ne opinia ta