Spitalul TBC oferă, de săptămâna acesta, servicii de tomografie computerizată și radiologie de înaltă performanță

Spitalul TBC oferă, de săptămâna acesta, servicii de tomografie computerizată și radiologie de înaltă performanță

Botoșănenii pot beneficia, începând din această săptămână, de servicii medicale de înaltă performanță, după ce Spitalul de Pneumoftiziologie a pus în funcțiune două aparate dobândite prin accesarea unui proiect cu finanțare europeană, a anunțat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, prin bilete de trimitere în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sau contracost, pacienții pot solicita investigații medicale cu ajutorul unui computer tomograf având 128 de secțiuni și a unui aparat de radiologie digital, cu scopie și grafie, în Sistem de Arhivare și de Comunicare a Imaginilor. Valoarea acestor dotări depășește 3 milioane de lei.

Spitalul a primit 12 noi aparate prin proiectul „Creșterea capacității de răspuns adecvat în serviciile medicale oferite pacienților, confirmați cu virusul SARS-Cov2, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală”, în valoare de aproape 4 milioane de lei, accesat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

Spune-ne opinia ta