Spitalul Judeţean „Mavromati”: Medici de negăsit, bolnavi nevoiți să străbată zeci de kilometri

Spitalul Judeţean „Mavromati”: Medici de negăsit, bolnavi nevoiți să străbată zeci de kilometri

La Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani sunt secţii unde nu există nici măcar un radiolog. Din cauza deficitului de personal Secţia externă de Pediatrie din Săveni are lacătul pe uşă încă din luna iulie.

Unul dintre medici a ieşit la pensie, însă a decis să vină în continuare la spital pentru a le da o mână de ajutor colegilor, scrie Antena3.

Ar mai fi nevoie de cel puţin 55 de medici. Cum cele mai multe secţii duc lipsă de personal, bolnavii sunt nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru a fi salvaţi.

Probleme încep încă de la diagnostic. Şi aici se resimte lipsa specialiştilor.

„Ne descurcăm destul de greu, având în vedere faptul că suntem puţini. Ne decurcăm greu că nu avem radiolog, în primul rând. Laboratorul, doar cu o parte analize se fac, mai trimitem o dată pe săptămână la Botoșani. După amiaza, noaptea şi în weekend nu avem la cardiolog nici radiologie şi atunci e mai problemă să stabilm cu certitudine un caz, dat fiind faptul că nu toţi pacienţii se prezintă ca la carte şi nu poti confirma un diagnostic", a spus Vera Andronic, medic Spitalul SJU Mavromati.

Tot din cauza deficitului de medici unele secţii externe ale spitalului sunt închise.

De pildă, Secţia externă de Pediatrie din Săveni are lacătul pe usă de la 1 iulie. Cei doi medici care lucrau aci au plecat. Unul a ieşit la pensie, iar altul este în concediu pentru îngrijirea propriului copil.

„Ne confruntăm cu o revoltă din partea părinţilor care sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie dirijaţi indiferent de patologie, către Spitalul de Pediatrie din Botoşani. Facem apel la colegii care poate nu au terminat încă Rezidenţiatul, sau la tinerii specialişti, sau chiar şi la medicii pensionari care îşi doresc să vină în zonă, noi îi aşteptăm", a transmis Anca Şărban, medic Spitalul SJU Mavromati.

La Spitalul Judeţean Mavromati din Botoşani sunt 1538 de paturi. Cea mai mare problemă este în medicina de urgenţă.

Deşi boala nu așteaptă, autorităţile spun că au nevoie de timp pentru a găsi soluţii. 

Colegiul Medicilor le-a propus autorităților locale, ca angajările să se facă fără concurs, printr-un simplu interviu, în acele judeţe cu deficit mare de medici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atât istoricul general, cât și daunele suferite de mașini pot fi verificate online pe site-ul RAR. Care sunt pașii necesari

astăzi, 16:20
355

Cei interesați pot afla acum online atât istoricul unei mașini înmatriculate în țara noastră, cât și avariile suferite de aceasta în timp, prin intermediul unei apli...

FCSB – Farul Constanța, ora 19.00! Derby cu miza de titlu în Superligă

astăzi, 15:08
114

Cel mai tare duel al etapei 23 din Superligă este cel dintre FCSB și Farul Constanța, ocupantele locurilor trei, respectiv doi din campionat, la început acestei etape. Indiferent de rezultatu...

Mii de timbre de acciză și etichete de băuturi alcoolice confiscate la intrarea în țară

astăzi, 13:05
177

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrătorii vamli au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, mii de timbre de acc...