Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani are un nou manager, după demisia lui Corneliu Mihai!

Cel mai mare spital din județul Botoșani are al cincilea manager în decursul unui an de zile.

Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani are un nou manager, după ce economistul Corneliu Mihai a demisionat din funcție la trei luni după ce mandatul exercitat în baza unui interimat a expirat. Reprezentanții Consiliului Județean Botoșani ar fi dorit prelungirea mandatului lui Corneliu Mihai, însă acesta nu a mai dorit, dându-și demisia. 

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, astăzi a fost numit noul manager. Este vorba despre Corneliu Prepeliță, consilier juridic la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași.

Corneliu Prepeliță va exercita prerogativele de manager în baza unui interimat pe o perioadă de trei luni de zile.

Astăzi a fost numit noul manager al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, în persoana domnului Corneliu Prepeliță. Domnia sa este consilier juridic la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași. Conform legislației în vigoare, domnia sa este numit manager interimar pentru o perioadă de 3 luni”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Corneliu Prepeliță a fost avocat în Baroul Iași timp de 16 ani, iar din anul 2015 este consilier juridic al Institutului de Psihiatrie Socola din Iași.


(Foto: Corneliu Prepeliță, noul manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani)

Juristul este a cincea persoană numită de CJ Botoșani să ocupe funcția de manager al celui mai mare spital din Botoșani într-un an de zile.

Acum un an de zile, Doina Caba își depunea demisia pe masa președintelui CJ pe fondul protestelor angajaților din spital, ulterior fiind reținută în dosarul șpăgilor de la „Mavromati”.

După Doina Caba la conducere a venit Angel Iulian Călin, care nu a stat prea mult la conducerea unității sanitare, fiind eliberat din funcție după tragedia de la Maternitatea din Botoșani, acolo unde Alexandra Ivanov și-a dat ultima suflare.

Al treilea manager a fost Monica Adăscăliței, care a fost și ea reținută la patru luni distanță, tot în dosarul șpăgilor.

Pe funcția de conducere a venit economist Corneliu Mihai, care după expirarea celor trei luni de interimat și-a dat demisia, decizia fiind luată pe fondul unor probleme de sănătate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O firmă din Botoșani vrea să reabiliteze rețelele termice din municipiul Suceava!

astăzi, 10:15

A fost depusă o singură ofertă, cea a firmelor Elsaco Electronic Botoșani, lider de asociere, SICOR București și Conest Iași. Durata contractului este 29 luni, din care cinci luni pentru pro...

Inteligența artificială revoluționează evaluarea în educație!

astăzi, 09:33

Evaluarea elevilor în școli și universități este pe cale să se schimbe radical, pe măsură ce inteligența artificială (AI) își face loc în sistemul educațional. Examenele t...

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...