Spitalul din Dorohoi trimite cadrele medicale la instruire, pentru a se face testări COVID în unitate

Spitalul din Dorohoi trimite cadrele medicale la instruire, pentru a se face testări COVID în unitate

Primăria municipiului Dorohoi a semnat contractul de furnizare de echipamente Real Time PCR pentru testarea COVID-19, luni. Conducerea Spitalului Municipal din Dorohoi salută achiziționarea de echipamente pentru testarea privind infecția cu SARS COV-2.

„În acest moment toți pacienții sunt testați la Botoșani. Din septembrie noi ne vom pregăti cu cadre medicale care pot lucra la aparatele de testare. Vom încerca să trimitem la cursuri cât mai multe cadre medicale pentru a putea lucra eficient la aceste aparate. Astfel, va crește gradul de siguranță în spital atât pentru pacienți cât și pentru personal. Acesta este un pas înainte și aceste aparate deschid calea proiectului major de dezvoltare a blocului materno-infantil prin colaborarea Primăriei Dorohoi cu Ministerul Sănătății, care ne va ajuta și cu doatarea cu mobilier și aparatură”, a declarat pentru Dorohoi News dr. Valerian Andrieș, managerul spitalului din Dorohoi.

Potrivit sursei citate, echipamentele au o valoare de 289.705,50 lei și sunt achiziționate în cadrul proiectului Modernizarea Ambulatoriului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Echipamentele vor fi puse la dispoziția laboratorului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi și vor fi operaționale începând cu data de 10 septembrie, astfel încât să fie posibilă testarea privind infecția cu Covid-19.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
308

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
856

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
178

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...