Spitalul de Recuperare a redevenit unitate suport pentru pacienți infectați cu Covid-19

Spitalul de Recuperare a redevenit unitate suport pentru pacienți infectați cu Covid-19

Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoșani a redevenit unitate sanitară de tratare a pacienților infectați cu Covid-19, a declarat, marți, într-o conferință de presă, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit oficialului, decizia a fost adoptată luni, în contextul creșterii exponențiale a numărului de îmbolnăviri în județ. În două zile de la reconfigurarea activității, au fost internate 23 de persoane diagnosticate cu Sars-CoV-2.

Spre deosebire de valurile anterioare ale pandemiei, Spitalul Județean „Mavromati” a deschis și Secția Medicală I, unde există 60 de paturi. Secția de Boli Infecțioase funcționează la capacitate maximă.

„Afluxul de pacienți pozitivi COVID este foarte mare la Unitatea de Primiri Urgențe, iar pacienții prezintă forme grave, cu saturații foarte mici, sub 80%, și stau chiar pe două surse de oxigen”, a precizat Adăscăliței.

Toate cele 15 paturi de pe Secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, care sunt destinate pacienților cu COVID-19, sunt ocupate, aceeași situație regăsindu-se și în Spitalul Municipal din Dorohoi. Numeroși pacienți se află în așteptare, atât pe secțiile de specialitate, cât și în Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a putea fi transferați la Reanimare.

 

Spune-ne opinia ta