Sindicatele protestează: Salariații din sistemul sanitar, lăsați neprotejați în lupta cu moartea

Sindicatele protestează: Salariații din sistemul sanitar, lăsați neprotejați în lupta cu moartea

Numărul salariaților din sănătate contaminați COVID 19 este în continuă creștere, principala cauză constituind-o lipsa echipamentelor de protecție individuală, iar România este aproape să repete secenariul Italia, unde foarte multe cadre medicale au fost infectate.

Este tot mai mare și numărul salariaților din sănătate care ne sesizează că sunt obligați să trateze pacienți confirmați a fi infectați COVID 19 fără a beneficia de echipamentul de protecție.

De asemenea, tot în creștere este și numărul salariaților din sănătate care ne sesizează că le este refuzată testarea, deși au lucrat neprotejați cu pacienți confirmați ulterior ca fiind infectați COVID 19. De asemenea, este refuzată testarea pacienților cu simptome ce indică suspiciune COVID 19, pentru a obliga salariații să lucreze neprotejați.

Federația „Solidaritatea Sanitară” atrage atenția Guvernului că toate aceste situații se încadrează în prevederile art. 352 Cod Penal, constituind ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR. Legătura cauzală este ușor de identificat. Absența echipamentelor de protecție zădărnicește protecția salariaților din sănătate împotriva COVID 19, precum și absența testării personalului și a pacienților facilitează răspândirea COVID 19. Salariații contaminați din cauza lipsei echipamentelor de protecției și a testării riscă să contamineze atât membrii de familie cât și pacienții.

“În condițiile în care situația nu este corectată în mod urgent nu vom ezita să solicităm tragere la răspundere penală a tuturor celor responsabili”, au precizat reprezentantanții Federației „Solidaritatea Sanitară”, care a transmis tuturor sindicatelor membre recomandarea de-a înainta plângeri penale împotriva conducerii unităților în toate cazurile în care este pusă în pericol sănătatea și viața personalului din cauza absenței echipamentului individual de protecție necesar.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
536

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
282

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
80

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...