Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, au fost realizate reparații atât la nivelul stației centrale, cât și al substațiilor de la Dorohoi, Săveni sau Trușești.
”Banii au venit de la Ministerul Sănătății. Mulțumesc tuturor primarilor care s-au implicat, acolo unde avem substații. Mă bucur de colaborarea foarte bună cu primarii. Am realizat multe, cam ce mi-am propus am rezolvat într-un timp scurt. Am reușit să intabulăm terenul, l-am trecut prin Hotărâre de Guvern, deja suntem proprietari, terenul a trecut în administrația Ministerului Sănătății. Avem toate avizele pentru asfaltare și construcție de garaje, probabil pentru la anul. Tot la anul, în primul trimestru, vor veni și ambulanțele noi promise”, a precizat Eduard Gurău, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.
”Mă bucur că am ajuns ziua de astăzi, să sfințim acest local. Cred că în peste 15 ani, jumătate din ei, din viața mea, a fost aici. Mulțumesc Bunului Dumnezeu că suntem sănătoși cu toții. Acest post de manager a fost pentru mine o provocare. Mi-am dorit să fac ceva mai departe. Am reușit să facem ceva cu ajutorul colegilor mei, comitetul directoral”, a completat Eduard Gurău.
La eveniment au participat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, deputatul Alexandra Huțu, subprefectul Paula Berențan, Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Mavromati Botoșani, angajați ai SJA.
Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a trecut în revistă realizările care s-au concretizat în ultima perioadă, privind investițiile în unitatea medicală. (vezi video)
”Este un moment prielnic să spunem ce s-a realizat în această perioadă scurtă de când dvs. sunteți manager al Serviciului Județean de Ambulanță. Încă din prima zi când domnul manager a preluat această funcție foarte grea, mi-a prezentat o plajă lungă de probleme. I-am spus atunci că, pentru a realiza aceste investiții, trebuie să facem corp comun. Serviciul Județean de Ambulanță, Consiliul Județean, parlamentarii noștri și Primăria Municipiului Botoșani. Iată că, până în acest moment, în acest cerc în care cu toții ne-am dat mâna, am reușit să facem lucruri vizibile pentru locuitorii județului Botoșani. Aceste investiții privesc, pe de o parte, angajații Serviciului Județean de Ambulanță, pe de altă parte locuitorii județului Botoșani, care în momente critice au nevoie de servicii medicale de calitate”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Cu acest prilej, Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Mavromati, s-a declarat mulțumită de buna colaborare dintre cele două instituții, asigurând deopotrivă că Serviciul Județean de Ambulanță va beneficia de tot sprijinul și în viitor
”Vă mulțumesc pentru că am mai rezolvat niște mici animozități între Spitalul Județean și Serviciul de Ambulanță. Nu au mai fost acele mici probleme între noi. Se cunoaște că în această perioadă am avut un feedback pozitiv. (…) Vă urez sănătate, spor în ceea ce faceți, în Spitalul Județean veți avea mereu un bun colaborator”, a conchis Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Mavromati.
Eduard Gurău nu a pierdut ocazia și a venit și cu o solicitare: două scaune pentru transportul pacienților.
”Am avea nevoie de două scăunele pentru a transporta pacienții de la etajul patru. Poate Primăria, poate Consiliul Județean… Alte județe dispun de astfel de scaune”, a spus managerul Serviciului Județean de Ambbulanță Botoșani.
Un motiv în plus pentru deputatul Alexandra Huțu să ofere o caracterizare pe loc în ceea ce îl privește pe Eduard Gurău: ”Dacă intră pe ușă și îl dai afară, data viitoare îl găsești la geam. Adică nu data viitoare, ci în secunda următoare. Cred că acesta este unul dintre secretele succesului, pentru că noi facem la fel atunci când decizia nu ne aparține aici, la nivel local”.