Protest la Casa de Sănătate din Botoșani. ”Angajații sunt în birouri, dar nu lucrează” - Foto

Angajaţii Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani au declanșat în această dimineață un protest pe o perioadă nedeterminată, nemulţumiţi că salariile lor nu au mai crescut din 2018.

Protest la Casa de Sănătate din Botoșani. ”Angajații sunt în birouri, dar nu lucrează” - Foto

Astfel, cetățenii care au ajuns joi dimineață la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani au fost informați că, ”urmare a comunicatului de presă al BNS privind protestul angajaților din CNAS și CAS Județene, începând cu data de 2 noiembrie 2023”, angajații ”intră în protest generalizat pe perioadă nedeterminată”.

Mai exact, în intervalul orar 9.00-16.00, activitatea de relații cu publicul este perturbată, inclusiv procesarea documentelor venite de la furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale.

Potrivit lui Vasile Chiru, lider sindical BNS, protestul are la bază nemulțumirile angajaților privind salariile, dar și lipsa tot mai accentuată de personal.

”Astăzi are loc un protest la nivel național organizat de toate Casele de Sănătate, inclusiv Casa Națională de Sănătate. Acest protest are o singură tematică: creșterea salarială. Salariile sunt foarte mici, cel mai mare salariu ajunge la nivel de Casă la 4.600 de lei brut. Lipsa personalului este foarte mare. Foarte multe persoane au plecat, altele se vor pensiona în următoarele luni, iar posturile sunt blocate sau nu putem face angajări. Sunt foarte multe solicitări din partea salariaților de a pleca din instituție, prin transfer. Conducerea nu le-a acceptat pentru că nu avem cu cine lucra”, a declarat Vasile Chiru.

Protestatarii speră ca, în urma acestei acțiuni, guvernanții să ia măsurile care se impun.

”Sperăm ca, în al 12-lea ceas, Guvernul să țină cont de doleanțele noastre. Angajații sunt în birouri, dar nu lucrează. Greva este pe termen nelimitat. Majoritatea botoșănenilor știu, au înțeles. De la 8.30 la 9.00 oamenii își pot depune toate documentele. Își depun dosarele și li se spune când să vină după ele”, a adăugat Vasile Chiru, lider sindicat Blocul Național Sindical Botoșani.

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani nu a oferit niciun punct de vedere cu privire la protestul angajaților.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1047

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9543

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...