Semnal de alarmă tras de medici: poliomielita ar putea reapărea. În România, lipsesc dozele de vaccin

Semnal de alarmă tras de medici: poliomielita ar putea reapărea. În România, lipsesc dozele de vaccin

Crește îngrijorarea față de poliomielită în Marea Britanie. Oficialii din sănătate le-au cerut părinților să își vaccineze copiii, după ce virusul a fost găsit în probele luate din sistemul de canalizare londonez.

La noi în țară însă, medicii de familie se plâng că dozele de vaccin fie sunt insuficiente, fie lipsesc, potrivit Antena3.ro.

„Ce pot să vă spun este că, atât pentru luna iulie, cât și pentru luna august, noi primim vaccinurile la începutul lunii, iar pentru cele două luni, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Cluj, nu au existat în stoc vaccinul hexavalent, astfel încât medicii de familie din Cluj nu au primit acest vaccin", a spus dr. Claudia Pop – medic de familie Cluj.

„Schema de vaccinare din programul național de imunizare include administrarea acestui vaccin la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni împreună cu un alt vaccin pentru infecția cu pneumococ. Pacienții sunt îngrijorați pentru că aceia care vor să facă vaccinul copiilor lor sunt obișnuiți să le facă la timp. Noi i-am asigurat că ei pot recupera aceste doze când vaccinurile vor apărea. Unii dintre ei s-au decis să-l și cumpere ca să-și facă la timp vaccinul hexavalent, vaccinul pneumococic sunt în jur de 200 și aproape 300 de lei", a declarat Sandra Alexiu, de la DSP Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
83

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...