Șefa DSP: „Trebuie să avem locuri libere și pentru pacienții non-COVID”

Șefa DSP: „Trebuie să avem locuri libere și pentru pacienții non-COVID”

Blocul central al Spitalului Județean de Urgență va deservi în continuare pacienți cu afecțiuni cronice care necesită internare, indiferent dacă sunt sau nu diagnosticați cu COVID-19, a afirmat medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

„Sunt pacienți cu boli cronice care au nevoie de internare. Noi trebuie să le dăm o șansă și acești pacienți trebuie să fie internați. Noi nu putem transforma Spitalul Județean complet în covid. Este singurul spital care are toate specialitățile la nivelul județului. Noi nu putem renunța la pacienții oncologici, cardiovasculari, neurologici, care au nevoie în continuare de asistență la viață. (....) Trebuie să avem locuri libere și pentru pacienții non-COVID”, a spus Adăscăliței.

Declarația vine în contextul în care, începând de marți, toate consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private, internările și intervențiile chirurgicale neconsiderate urgențe sunt suspendate, prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Actul normativ prevede că, până joi inclusiv, toți pacienții care nu prezintă riscuri majore trebuie externați, pentru crearea unor noi locuri destinate bolnavilor COVID-19.

 

Spune-ne opinia ta