Secţiile ATI din Botoşani, verificate de pompieri din trei în trei ore

Secţiile ATI din Botoşani, verificate de pompieri din trei în trei ore

Secțiile de anestezie și terapie-intensivă (ATI) din Botoșani sunt verificate de pompieri din trei în trei ore, pentru evitarea unor stări de risc, a declarat, într-o conferință de presă, coordonatorul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dan Decebal Muraru.

Potrivit sursei citate, activitățile sunt imperative în contextul în care Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, cea mai mare din teritoriu, se află la etajul al șaptelea, ceea ce îngreunează o eventuală intervenție a salvatorilor.

„Asigurăm controlul secțiilor ATI din trei în trei ore. Sunt monitorizaţi anumiţi factori, pentru a nu-i depăşi şi pentru a nu crea riscul unor explozii şi al unor situaţii de urgenţă manifestate prin incendii. Aici considerăm că la nivelul judeţului am avut o implicare permanentă. Neprevăzutul lucrează, dar ne-am dori ca acest fapt să nu se manifeste, având în vedere că Secţia ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă se află la etajul VII, ceea ce face ca orice intervenţie să fie dificilă, tot ceea ce presupune evacuarea bolnavilor, sub orice formă, şi protecţia echipamentelor care se află în incintă”, a afirmat Muraru.

El susţine că inspectorii au făcut instruiri în rândul personalului medical pentru a putea interveni de urgenţă în cazul unor evenimente nefericite și că obligaţia iniţială a evacuării pacienţilor aparţine personalului medical, în cazul unui incendiu.

 

Spune-ne opinia ta