Secția de la „Mavromati” cu acces limitat la sala de operație. Medic: „Încercăm să facem ce se poate” (Video)

Și aici deficitul de personal își spune cuvântul. Specialiștii susțin că dacă ar avea mai mulți colegi pe anumite domenii ar fi și ei mulțumiți de calitatea activității pe care o derulează.

Pe Secția de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani sunt 25 de paturi, iar pe Compartimentul de Arși patru paturi. Această secție are patru medici, iar gărzile sunt asigurate și cu ajutorul altor doi medici din exterior. Mai lucrează 18 asistenți, șapte infirmieri și zero brancardieri.

Dr. Tudor Sîrbu, medic primar Secția de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Compartiment Arși, a declarat că pe partea de infirmieri ar avea nevoie de 12 și, în momentul de față, există un deficit de personal care îi împiedică să realizeze activitatea la standardele la care și-ar dori.

 

„Chirurgia Plastică activează în momentul de față cu 25 de paturi, iar pe Compartimentul de Arși avem patru paturi. Avem patru medici și activitatea medicală continuă, pentru că avem și linie de gardă continuă de un an jumătate. Avem 18 asistenți, șapte infirmieri și ne trebuie cam 12, nu avem brancardieri. Sunt niște deficite și sperăm că se vor rezolva”, a declarat dr. Tudor Sîrbu, medic primar Secția de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Compartiment Arși.

Mai mult decât atât, medicii de pe Secția de Chirurgie Plastică au și acces limitat la sala de operație. Doar de la 08:00 la 12:00, iar în acest interval de timp trebuie să rezolve toți pacienții pe care îi au.

„Trebuie să creștem accesul la sala de operație și să avem timp să operăm. Noi, Chirurgia Plastică, avem acces limitat la sala de operație. De dimineață până la amiază. Atunci trebuie să reușești să operezi toți pacienții ăștia în acest timp foarte scurt”, a completat medicul Tudor Sîrbu.

Cadrul medical susține că ei fac tot posibilul ca toți pacienții să fie bine, însă pe viitor ar trebui acordată o mai mare atenție și acestei situații cu care se confruntă.

Se aglomerează și încercăm să facem ce se poate, să rezolvăm pacienții. Pentru viitor ar trebui să acordăm atenție și faptului că trebuie să avem mai mult timp alocat și acces la sala de operație”, a mai spus medicul botoșănean.

În plus, medicul spune că există o sală de operație, însă personalul nu este suficient.

Sală de operație avem, dar nu avem personal suficient. Noi suntem patru medici și pentru gărzi ne mai ajută două doctorițe”, a conchis botoșăneanul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tot mai mulți tineri ajung la spital, stilul de viață și mâncarea sunt inamicii. Medic: „Apelăm la vicii să ne liniștim” (Video)

Friday, 4 July 2025

Medicul Cristina Luchian, specialist în neurologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, a explicat faptul că foarte mulți tineri ajung la sp...

Boala fără leac, a afectat peste 400 de botoșăneni. Medic: „Mă mai fac bine?” (Video)

Friday, 4 July 2025

Boala Parkinson afectează cam 1% din populația mondială, ceea ce reprezintă o prezență destul de însemnată ca patologie. Medicii din Botoșani susțin că, în 2024, au fost consulta...

Terapii inovative ajunse la Botoșani pentru o categorie de pacienți pentru care nu se găsește leac! (Video)

Wednesday, 2 July 2025

La Botoșani au început să ajungă, din acest an, terapii inovative pentru bolnavii de Parkinson. Specialiștii susțin că pentru această boală nu există tratament curativ, însă exis...