Românii după un an de pandemie Covid-19: Furioși, dezamăgiți și nemulțumiți!

Românii după un an de pandemie Covid-19: Furioși, dezamăgiți și nemulțumiți!

Un de pandemie i-a transformat pe români în niște oameni furioși, dezamăgiți și teribil nemulțumiți de venituri, arată un studiu care urmărește evoluția emoțională a populației realizat de Reveal Marketing Research.

La nivel național, persoanele mature singure reprezintă cel mai furios segment (peste 70%) la începutul lui 2021, în timp ce milenialii singuri resimt dezamăgirea în cea mai mare măsură (peste 45%).

De la începutul anului, satisfacția față de venituri a scăzut și ea de la 53% în ianuarie la 45% în martie), în timp ce satisfacția față de carieră/locul de muncă a crecut, în același interval, de la 56% în ianuarie la 62% în martie.

Nivelul de furie a rămas și în primul trimestru al anului la fel că în 2020 (57%), dar a crescut nivelul oboselii cu 4%.

Și nivelul de motivație al romanilor se menține în media scăzută de anul trecut (6%) după o scurtă creștere în iunie (perioadă de vacanțe, finalul lockdown-ului).

În aceeași perioadă a anului trecut românii s-au simțit cel mai motivați și bucuroși (12%) cel mai probabil tot pe fondul finalului lockdown-ului.

Este interesant de observat faptul că august înregistrează cel mai ridicat procent de furie (66%) din tot anul, cu toate că, în general, aceasta este o lună de concedii și de vacanțe.

În luna martie 2021, la nivel național, persoanele mature fără partener reprezintă cel mai furios segment (peste 70%). Pe lângă furie, observăm că românii se confruntă cu sentimente de dezamăgire. Milenialii singuri reprezintă cel mai dezamăgit segment (peste 45%).

În mediul urban, în martie 2021, segmentul care se confrunta cel mai mult cu sentimente de furie este cel al pensionarilor (peste 60% între ianuarie – martie).

 În mediul rural, familiile moderne care au copii sunt cele mai nervoase, iar cei mai dezamăgiți sunt milenialii (57%), comparativ cu cei din mediul urban (34%).

La nivel național, satisfacția generală a românilor față de diverse aspecte ale vieții scade de la 72% în februarie, la 65% în martie.

Satisfacția față de venituri scade (de la 53% în ianuarie la 45% în martie), în timp ce satisfacția față de carieră/locul de muncă înregistrează creștere (de la 56% în ianuarie la 62% în martie). Familiile moderne care au copii sunt segmentul cel mai mulțumit de carieră / locul de muncă și de venituri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Ministerul Educației a publicat rezultatele candidaților de la examenul de Titularizare 2021

astăzi, 10:15
67

Rezultatele de la examenul de Titularizare 2021 au fost publicate astăzi, la 09:45, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.Contestațiile se depun la sediile insp...

75 de primării din județul Botoșani primesc finanțare pentru lucrări de cadastru

astăzi, 10:00
120

Nu mai puțin de 75 de primării din județul Botoșani primesc finanțare pentru lucrări de cadastru, a anunțat astăzi Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani.Cele 75 ...

Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Botoșani a fost lansată în dezbatere publică

astăzi, 09:45
36

Consiliul Județean Botoșani a lansat în dezbatere publică Strategia de Dezvoltare Durabilă pentru perioada 2021-2027, a anunțat astăzi înstituția într-un comunicat.&bdquo...