Românii după un an de pandemie Covid-19: Furioși, dezamăgiți și nemulțumiți!

Românii după un an de pandemie Covid-19: Furioși, dezamăgiți și nemulțumiți!

Un de pandemie i-a transformat pe români în niște oameni furioși, dezamăgiți și teribil nemulțumiți de venituri, arată un studiu care urmărește evoluția emoțională a populației realizat de Reveal Marketing Research.

La nivel național, persoanele mature singure reprezintă cel mai furios segment (peste 70%) la începutul lui 2021, în timp ce milenialii singuri resimt dezamăgirea în cea mai mare măsură (peste 45%).

De la începutul anului, satisfacția față de venituri a scăzut și ea de la 53% în ianuarie la 45% în martie), în timp ce satisfacția față de carieră/locul de muncă a crecut, în același interval, de la 56% în ianuarie la 62% în martie.

Nivelul de furie a rămas și în primul trimestru al anului la fel că în 2020 (57%), dar a crescut nivelul oboselii cu 4%.

Și nivelul de motivație al romanilor se menține în media scăzută de anul trecut (6%) după o scurtă creștere în iunie (perioadă de vacanțe, finalul lockdown-ului).

În aceeași perioadă a anului trecut românii s-au simțit cel mai motivați și bucuroși (12%) cel mai probabil tot pe fondul finalului lockdown-ului.

Este interesant de observat faptul că august înregistrează cel mai ridicat procent de furie (66%) din tot anul, cu toate că, în general, aceasta este o lună de concedii și de vacanțe.

În luna martie 2021, la nivel național, persoanele mature fără partener reprezintă cel mai furios segment (peste 70%). Pe lângă furie, observăm că românii se confruntă cu sentimente de dezamăgire. Milenialii singuri reprezintă cel mai dezamăgit segment (peste 45%).

În mediul urban, în martie 2021, segmentul care se confrunta cel mai mult cu sentimente de furie este cel al pensionarilor (peste 60% între ianuarie – martie).

 În mediul rural, familiile moderne care au copii sunt cele mai nervoase, iar cei mai dezamăgiți sunt milenialii (57%), comparativ cu cei din mediul urban (34%).

La nivel național, satisfacția generală a românilor față de diverse aspecte ale vieții scade de la 72% în februarie, la 65% în martie.

Satisfacția față de venituri scade (de la 53% în ianuarie la 45% în martie), în timp ce satisfacția față de carieră/locul de muncă înregistrează creștere (de la 56% în ianuarie la 62% în martie). Familiile moderne care au copii sunt segmentul cel mai mulțumit de carieră / locul de muncă și de venituri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Iohannis: În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbe

astăzi, 15:30
268

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, în noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei de COVID-19 se ridică, subliniind că autorit...

Maşinile cumpărate prin programul “Rabla Plus” 2021 nu vor putea fi vândute

astăzi, 14:15
439

Mașinile achiziționate prin programul Rabla Plus 2021 nu vor putea fi vândute de proprietari. Această interdicție exista deja în programul Rabla Clasic, iar decizia a fost luată după...

A devenit lege: Agresorii victimelor violenței domestice, monitorizați cu brățară electronică

astăzi, 13:30
152

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS...