România iese din starea de alertă

România iese din starea de alertă

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în cursul zilei de vineri, că starea de alertă nu va mai fi prelungită de pe data de 8 martie și vor fi eliminate o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum.

Primul om în stat a mai precizat și faptul că valul al cincilea al pandemiei de Covid-19 a fost depășit, astfel fiind posibile aceste relaxări.

„Începând cu 8 martie, starea de alertă nu va mai fi prelungită în România și vor fi eliminate o serie de măsuri, care au fost în vigoare până acum. Faptul că astăzi putem vorbi despre o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic, se datorează în bună parte și regulilor eficiente de prevenție adoptate de autorități”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a mai adăugat faptul că „nu am fi putut însă reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor, fără mobilizarea exemplară a sistemului sanitar din ultimii doi ani. Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

astăzi, 15:00
81

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
526

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1686

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...