Revolta asistentelor din spitale: „Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez”

Mesajul asistentelor vine ca reacție la indignarea din spațiul public după ce în mai multe spitale din România au avut loc tragedii care au avut drept cauză neglijența cadrelor medicale.

Revolta asistentelor din spitale: „Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez”

   Foto: 360medical.ro

Un mesaj din partea asistentelor medicale din România circulă pe internet, fiind distribuit și de cadre medicale din Botoșani. „Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez”, se arată în începutul mesajului.

Mesajul asistentelor vine ca reacție la revolta din spațiul public după ce în mai multe spitale din România au avut loc tragedii care au avut drept cauză neglijența cadrelor medicale, așa cum s-a întâmplat și la Botoșani, unde Alexandra Ivanov, de 26 de ani, s-a stins din viață după o noapte de suferință în Maternitate, în care nu a primit ajutor de la nimeni.

Iată mesajul asistentelor medicale:

„Astăzi s-a umplut paharul: al umilințelor, al jignirilor, al atacurilor indirecte la persoană.

Astăzi, acum, mă ridic și spun:

SUNT ASISTENTA MEDICALĂ ȘI SUNT FOARTE MÂNDRĂ DE ASTA!

Am obosit să fim ostracizați: în stația de autobuz, în taxi, în restaurant, în magazin, pe plajă, toată lumea este revoltată pe sistemul sanitar de…, pe nesătuii de doctori, pe proastele de asistente.

Când mă întreba cineva ce lucrez și spuneam că sunt asistentă, ba mai mult, la spital, toate nemulțumirile interlocutorului se revărsau asupra mea, de parcă eu aș fi fost cea care eram de vină sau în a cărei putere stătea schimbarea. Am ajuns să nu mai spun nimănui cu ce mă ocup, pentru că mă simt ciumată. Indiferent că e vorba de medici, asistenți, învățători, profesori, polițiști, funcționar public, societatea sare la jugulara noastră. Suntem huliți, jigniți indirect (că nu au curajul să spună în față), fiind incluși în generalizări.

Acuma spun: AJUNGE!

Am studii ca orice IT-ist, avocat, inginer sau altă categorie profesională respectată.

Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez. Când voi stați cu copiii în pat duminică dimineața și vă alintați, când voi deschideți cadouri de Crăciun, când voi beți șampanie de Revelion, eu sunt la spital.

Nu pentru că sunt mai slab dotată intelectual am ajuns “doar o asistentă”, ci pentru că asta mi-am dorit.

De azi nu mai accept să fiu jignită profesional.

Da, există neprofesioniști, în toate domeniile. Dacă vreți sa luați atitudine, vă încurajez. Dar NOMINAL. Nu vă mai ascundeți lașitatea în spatele generalizărilor”.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Un tânăr de 32 de ani din Iași a murit după ce a lucrat o zi întreagă în soare!

astăzi, 19:21
200

Ei au reuşit să-i scadă temperatura corporală cu patru grade, dar nu l-au mai putut salva, din cauză că a făcut coagulare vasculară intradiseminată şi disfuncţie organică multiplă, scrie ...

COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină în 6 localități din Botoșani!

astăzi, 18:45
648

Meteorologii au emis o nouă avertizare COD PORTOCALIU de averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.Viza...

COD PORTOCALIU de vijelii și grindină, sunt vizate 9 localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
260

Meteorologii au emis o nouă avertizare COD PORTOCALIU de averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.Viza...