Revolta asistentelor din spitale: „Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez”

Mesajul asistentelor vine ca reacție la indignarea din spațiul public după ce în mai multe spitale din România au avut loc tragedii care au avut drept cauză neglijența cadrelor medicale.

Revolta asistentelor din spitale: „Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez”

   Foto: 360medical.ro

Un mesaj din partea asistentelor medicale din România circulă pe internet, fiind distribuit și de cadre medicale din Botoșani. „Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez”, se arată în începutul mesajului.

Mesajul asistentelor vine ca reacție la revolta din spațiul public după ce în mai multe spitale din România au avut loc tragedii care au avut drept cauză neglijența cadrelor medicale, așa cum s-a întâmplat și la Botoșani, unde Alexandra Ivanov, de 26 de ani, s-a stins din viață după o noapte de suferință în Maternitate, în care nu a primit ajutor de la nimeni.

Iată mesajul asistentelor medicale:

„Astăzi s-a umplut paharul: al umilințelor, al jignirilor, al atacurilor indirecte la persoană.

Astăzi, acum, mă ridic și spun:

SUNT ASISTENTA MEDICALĂ ȘI SUNT FOARTE MÂNDRĂ DE ASTA!

Am obosit să fim ostracizați: în stația de autobuz, în taxi, în restaurant, în magazin, pe plajă, toată lumea este revoltată pe sistemul sanitar de…, pe nesătuii de doctori, pe proastele de asistente.

Când mă întreba cineva ce lucrez și spuneam că sunt asistentă, ba mai mult, la spital, toate nemulțumirile interlocutorului se revărsau asupra mea, de parcă eu aș fi fost cea care eram de vină sau în a cărei putere stătea schimbarea. Am ajuns să nu mai spun nimănui cu ce mă ocup, pentru că mă simt ciumată. Indiferent că e vorba de medici, asistenți, învățători, profesori, polițiști, funcționar public, societatea sare la jugulara noastră. Suntem huliți, jigniți indirect (că nu au curajul să spună în față), fiind incluși în generalizări.

Acuma spun: AJUNGE!

Am studii ca orice IT-ist, avocat, inginer sau altă categorie profesională respectată.

Nu voi mă plătiți, ci eu muncesc pentru acești bani. Când toată lumea doarme, eu veghez. Când voi stați cu copiii în pat duminică dimineața și vă alintați, când voi deschideți cadouri de Crăciun, când voi beți șampanie de Revelion, eu sunt la spital.

Nu pentru că sunt mai slab dotată intelectual am ajuns “doar o asistentă”, ci pentru că asta mi-am dorit.

De azi nu mai accept să fiu jignită profesional.

Da, există neprofesioniști, în toate domeniile. Dacă vreți sa luați atitudine, vă încurajez. Dar NOMINAL. Nu vă mai ascundeți lașitatea în spatele generalizărilor”.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1300

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
299

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
103

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...