Protestatarii de la „Mavromati” se mută în Piața Victoriei. „Protestăm de peste 5 săptămâni...”

Angajații din sănătate sunt nemulțumiți de oferta Guvernului, aceea de a crește salariile cu 13,5%, considerând-o ca fiind insuficientă.

Protestatarii de la „Mavromati” se mută în Piața Victoriei. „Protestăm de peste 5 săptămâni...”

După ce săptămâna trecută angajații din sistemul sanitar au protestat în curțile spitalelor, acțiunea de pichetare se mută iarăși în capitala României.

Sindicaliștii anunță că, pe 11 martie, în Piața Victoriei, începând cu ora 11:00, va avea loc un protest al personalului din sănătate. Asta ar fi a cincea săptămână de protest.

„Alături de noi, cei care protestăm de peste 5 săptămâni în întreaga țară, de la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor, până la curțile unităților sanitare, unde oameni cu solidaritate au protestat pentru obținerea drepturilor legitime de către toți lucrătorii din sistemul sanitar! Vă așteptăm să fiți solidari pe toți cei care sunteți 𝐝𝐞 𝐀𝐂𝐎𝐑𝐃 𝐜𝐮: respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale cu inflația, continuă cu solicitarea unei creșteri a veniturilor salariale reale (a puterii de cumpărare a acestora); necesitatea unei distribuții echitabile a creșterilor salariale, care să includă creșterea proporțională a recompensei salariale pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., recunoașterea sacrificiului personal și al vieții de familie pe care-l fac angajații lucrând în ture și în zilele libere/de sărbători legale”, au transmis reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Angajații din sănătate sunt nemulțumiți de oferta Guvernului, aceea de a crește salariile cu 13,5%, considerând-o ca fiind insuficientă.

Protestul pe care îl vor organiza pe 11 martie în Piața Victoriei este intitulat „Mitingul și marșul solidarității”.

Reamintim faptul că, joia trecută, angajații Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani au organizat un protest pașnic, fără vuvuzele și scandări. Despre acea pichetare sindicaliștii spun că a fost o „repetiție” pentru greva generală.

Acțiunea de pe 29 februarie s-a desfășurat fără întreruperea activității, cei care au protestat fiind în pauza de masă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
12

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
93

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
28

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...