Protestatarii de la „Mavromati” se mută în Piața Victoriei. „Protestăm de peste 5 săptămâni...”

Angajații din sănătate sunt nemulțumiți de oferta Guvernului, aceea de a crește salariile cu 13,5%, considerând-o ca fiind insuficientă.

Protestatarii de la „Mavromati” se mută în Piața Victoriei. „Protestăm de peste 5 săptămâni...”

După ce săptămâna trecută angajații din sistemul sanitar au protestat în curțile spitalelor, acțiunea de pichetare se mută iarăși în capitala României.

Sindicaliștii anunță că, pe 11 martie, în Piața Victoriei, începând cu ora 11:00, va avea loc un protest al personalului din sănătate. Asta ar fi a cincea săptămână de protest.

„Alături de noi, cei care protestăm de peste 5 săptămâni în întreaga țară, de la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor, până la curțile unităților sanitare, unde oameni cu solidaritate au protestat pentru obținerea drepturilor legitime de către toți lucrătorii din sistemul sanitar! Vă așteptăm să fiți solidari pe toți cei care sunteți 𝐝𝐞 𝐀𝐂𝐎𝐑𝐃 𝐜𝐮: respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale cu inflația, continuă cu solicitarea unei creșteri a veniturilor salariale reale (a puterii de cumpărare a acestora); necesitatea unei distribuții echitabile a creșterilor salariale, care să includă creșterea proporțională a recompensei salariale pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., recunoașterea sacrificiului personal și al vieții de familie pe care-l fac angajații lucrând în ture și în zilele libere/de sărbători legale”, au transmis reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

Angajații din sănătate sunt nemulțumiți de oferta Guvernului, aceea de a crește salariile cu 13,5%, considerând-o ca fiind insuficientă.

Protestul pe care îl vor organiza pe 11 martie în Piața Victoriei este intitulat „Mitingul și marșul solidarității”.

Reamintim faptul că, joia trecută, angajații Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani au organizat un protest pașnic, fără vuvuzele și scandări. Despre acea pichetare sindicaliștii spun că a fost o „repetiție” pentru greva generală.

Acțiunea de pe 29 februarie s-a desfășurat fără întreruperea activității, cei care au protestat fiind în pauza de masă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
52

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
128

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
559

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...