Proiecte în derulare pentru dotarea Spitalului Municipal din Dorohoi

Proiecte în derulare pentru dotarea Spitalului Municipal din Dorohoi

Anul acesta, la 1 octombrie 2022, Spitalul Municipal Dorohoi a împlinit 160 de ani de la înființare, cu această ocazie comunitatea locală este informată că unitatea se află în plin proces de modernizare. În acest moment, Spitalul Municipal Dorohoi are în derulare proiecte de dotare cu tot ce este necesar ca medicii care lucrează în spital să aibă la dispoziție aparatură modernă pentru tratamentul pacienților, și anume:

- Dotarea Spitalului Municipal Dorohoi cu echipamente specifice pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-COV2. Sursa de finanțare este din fonduri europene – POIM, proiect în valoare de 14.493.958 lei. Termen de finalizare: 31.12.2023.

Implică aparatură de ultimă generație: CT, RMN, ecografe, electocardiograf și altele pentru toate specialitățile spitalului. Ele sunt deja în etapa de licitație. Vor fi aduse odată cu finalizarea proiectelor de reparații capitale ale clădirilor unde vor fi instalate.

Toate cabinetele din Ambulatoriu vor fi dotate cu aparate moderne la cererea medicilor specialiști care își desfășoară activitatea în aceste cabinete.

- Gaze și fluide medicale, proiect deja accesat, implică oxigen și fluide medicale la fiecare din paturile aflate în cele două pavilioane: Interne și Chirurgie. Acest proiect implică și suplimentare și reabilitare (deși a fost reabilitată în primă instanță cu stație de oxigen nouă secția ATI, care va fi mutată ulterior în blocul materno-infantil, în spații mult mai generoase și cu tot ceea ce este necesar).

- PNRR - Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, urmărește prevenirea infecțiilor nosocomiale din spital care implică aparatură și instalații care să scadă numărul de infecții intraspitalicești apărute la pacienți cu ocazia internării. Prin acest proiect se va construi o stație nouă de sterilizare cu aparatură modernă pentru sterilizarea întregului spital. Proiectul este în curs de depunere.

Un alt proiect PNRR în derulare: Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, unități de asistență medicală ambulatorie.

Și în aceste proiecte, conducerea Spitalului Municipal Dorohoi mulțumește pentru colaborare și implicare Primăriei Municipiului Dorohoi, Consiliului Local, domnului primar Dorin Alexandrescu și întregului personal medical și nemedical al instituției.

Prin toate aceste proiecte de dezvoltare, atât pe partea de construcții și reabilitare, cât și în ceea ce privește dotările, Spitalul Municipal Dorohoi va avea o nouă înfățișare, actul medical se va realiza la un alt nivel, siguranța și tratarea pacientului îmbunătățindu-se substanțial.

(Comunicat de presă publicat inițial pe DorohoiNews.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atât istoricul general, cât și daunele suferite de mașini pot fi verificate online pe site-ul RAR. Care sunt pașii necesari

Duminică, 29 Ianuarie 2023
378

Cei interesați pot afla acum online atât istoricul unei mașini înmatriculate în țara noastră, cât și avariile suferite de aceasta în timp, prin intermediul unei apli...

FCSB – Farul Constanța, ora 19.00! Derby cu miza de titlu în Superligă

Duminică, 29 Ianuarie 2023
122

Cel mai tare duel al etapei 23 din Superligă este cel dintre FCSB și Farul Constanța, ocupantele locurilor trei, respectiv doi din campionat, la început acestei etape. Indiferent de rezultatu...

Mii de timbre de acciză și etichete de băuturi alcoolice confiscate la intrarea în țară

Duminică, 29 Ianuarie 2023
189

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrătorii vamli au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, mii de timbre de acc...