Produse contaminate cu o bacterie ce provoacă infecție alimentară, retrase de pe rafturile supermarket-urilor

Produse contaminate cu o bacterie ce provoacă infecție alimentară, retrase de pe rafturile supermarket-urilor

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de pe rafturile mai multor supermarket-uri atât din țară, cât și din Botoșani, a crenvuștilor marca Wudy.

Potrivit informării publicate pe site-ul ANSVSA, Nordic Import Export, distribuitor în România, a luat decizia de a retrage de pe rafturi acest produs din cauza detectării bacteriei Listeria Monocytogenes.

Această bacterie provoacă listerioză, o infecție bacteriană alimentară, care poate determina complicații severe la gravide și la persoanele cu un sistem imunitar deficitar. Rareori, persoanele sănătoase se pot infecta cu listeria, dar afecțiunea poate fi fatală unui făt sau nou-născutului.

Bacteria poate supraviețui la temperaturi scăzute (frigider) și la congelare.

Produsul a fost retras din magazinele Profi, Carrefour, Selgros și Cora.

„Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze la serviciul clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se restituie contravaloarea acestuia. Prezentarea bonului fiscal nu este necesară. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident”, este mesajul transmis de reprezentanții furnizorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

astăzi, 16:27
52

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
727

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1133

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...