Primul deces cauzat de caniculă la Botoșani, încă două zile de foc!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis COD ROȘU de caniculă pentru ziua de marți, când se vor înregistra în termometre aproximativ 40 de grade Celsius. De asemenea, și miercuri avem COD PORTOCALIU de caniculă și disconfort termic accentuat.

Primul deces cauzat de caniculă la Botoșani, încă două zile de foc!

   Foto: ȘtirileProTv

De vinerea trecută, 12 iulie, județul Botoșani, dar și mai bine de jumătate din țară s-a aflat sub cupola unui COD ROȘU de caniculă și disconfort termic accentuat.

Au apărut și primele decese cauzate de căldura puternică, la Botoșani.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, în ultimele 24 de ore la Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare a ajuns o persoană, de 50 de ani, cu hipertermie și insolație.

Acest pacient a ajuns cu mijloacele proprii la spital, dar nu a rămas internat. După ce cadrele medicale au reușit să îl pună pe picioare a plecat la domiciliu.

La UPU Pediatrie a ajuns și un băiețel de 11 ani cu insolație.

De asemenea, ieri a fost solicitată o Ambulanță de tip Terapie Intensivă Mobilă (TIM) pentru un bărbat de aproximativ 45 de ani.

Bărbatul a fost găsit într-un parc din municipiul Botoșani, iar cadrele medicale au constatat decesul prin deshidratare și hipertermie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...