Peste 400 de elevi și profesori s-au infectat la Botoșani cu COVID-19 de la începutul anului școlar

Peste 400 de elevi și profesori s-au infectat la Botoșani cu COVID-19 de la începutul anului școlar

Virusul SARS-COV-2 a lovit și în sistemul de învățământ botoșănean. Astfel, de la debutul anului școlar 2021 – 2022, 473 de elevi și angajați ai unităților școlare din județul Botoșani s-au infectat cu noul Coronavirus, potrivit unei statistici efectuate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP).

În ultima săptămână, respectiv perioada 4 octombrie – 10 octombrie 2021, au fost testați pozitiv pentru infecția cu acest virus nu mai puțin de 112 elevi și preșcolari.

Cele mai multe infectări s-au înregistrat în rândul copiilor din mediul urban, mai precis 96 de cazuri. În mediul rural s-au pozitivat doar 16 elevi și preșcolari.

În rândul cadrelor didactice și personalului auxiliar, din mediul urban, s-au înregistrat 30 de cazuri. La țară, doar 15 angajați s-au îmbolnăvit.

Oficialii din educație au efectuat o centralizare a acestei situații, din care reiese că 167 de clase în care studiază 3.043 de elevi, fac orele on-line.

În comunicatul de presă publicat de către Ministerul Educației și Cercetării pe 13 octombrie, se arată că, la nivel național, 16.316 elevi și preșcolari s-au îmbolnăvit în ultimele 14 zile.

De asemenea, 5.425 de angajați din învățământ s-au pozitivat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
14

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
60

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...

Două substanțe interzise i-au adus unui șofer din Botoșani un dosar penal!

astăzi, 15:01
58

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe drumul național DN 29C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un...