Peste 100 de botoșăneni s-au vaccinat anti-COVID-19 în centre din judeţele vecine

Peste 100 de botoșăneni s-au vaccinat anti-COVID-19 în centre din judeţele vecine

Peste 100 de persoane din judeţul Botoşani s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19 în centre de imunizare din judeţele învecinate, afirmă managerul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, cele mai multe dintre aceste persoane s-au vaccinat în centre din oraşul Siret din judeţul Suceava, dar şi în oraşele Paşcani şi Hârlău din judeţul Iaşi.

„Lumea doreşte să se vaccineze. Fiind un număr mic de persoane care se pot vaccina zilnic la nivelul judeţului Botoşani, nu au reuşit să se programeze toţi cei care se încadrează în etapa a doua de vaccinare şi atunci unii dintre ei s-au vaccinat în judeţele limitrofe. Oricum, judeţul Suceava are mai multe fluxuri decât noi, pentru că atunci când s-a decis crearea acestor fluxuri s-a ţinut cont şi de numărul de locuitori, dar şi de suprafaţa judeţului”, a declarat Adăscăliţei.

De asemenea, managerul DSP susţine că au existat şi persoane din judeţele Iaşi şi Neamţ programate pentru vaccinare la centre din judeţul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta