Panică în Iași: Suspiciune de coronavirus. Un bărbat venit din China, izolat la domiciliu 14 zile

Panică în Iași: Suspiciune de coronavirus. Un bărbat venit din China, izolat la domiciliu 14 zile

Un bărbat care lucrează în Iași de ani de zile și care a fost în China pentru a petrece noul an chinezesc a fost izolat la domiciliu după ce s-a întors în țară. Nu a avut niciun simptom de îmbolnăvire cu coronavirus, dar protocolul e ca cei care provin din regiuni afectate de virus să stea 14 zile acasă. Bărbatul se află în a zecea zi de carantină. 

Este un bărbat venit din China să lucreze în Iaşi, unde s-a stabilit cu familia. El se află în carantină de zece zile la domiciliu după ce a fost în China pentru a petrece cu familia de acolo Anul Nou Chinezesc. Când a revenit a fost evaluat şi în Germania cât şi în București. Starea de sănătate îi este monitorizată de când a ajuns în țară, nefiind înregistrată nicio stare de rău. Starea de sănătate este buna”, a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvânt DSP Iași, pentru Ziarul de Iași.

„În momentul de față, la nivelul județului Iași exista o singură persoana cu suspiciuni de coronavirus. S-a întors recent cu avionul. Acesta a intrat în carantină la domiciliu, unde se afla în monitorizare pentru 14 zile”, a declarat Lucian Indrei, șeful DSP Iași pentru sursa citată.

Dacă apar simptomele specifice virusului acesta va fi internat în regim de urgență. 

„Au fost mai multe persoane suspecte pana acum. S-a procedat la fel pana când a venit rezultatul care nu a confirmat boala”, a adăugat Indrei, directorul DSP Iași.

Cazul a provocat panică în Iași în cursul zilei de duminică fiindcă o parte a presei locale a relatat că bărbatul s-ar fi întors dintr-o zonă în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu coronavirus, din Italia, și că ar fi fost investigat de medici pe aeroport, recomandându-se izolarea la domiciliu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
84

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
272

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
96

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...