Organizația Mondială a Sănătății nu mai vrea să folosim termenul de ”distanțare socială”. OMS recomandă termenul de ”distanțare fizică”

Organizația Mondială a Sănătății nu mai vrea să folosim termenul de ”distanțare socială”. OMS recomandă termenul de ”distanțare fizică”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă renunțarea la termenul de ”distanțare socială” în contextul pandemiei de coronavirus. OMS consideră că termenul de ”distanțare socială” este greșit, pentru că implică un sentiment de deconectare de cei dragi, iar în locul acestuia trebuie folosită expresia ”distanțare fizică”, scrie CNN.

OMS susține că folosirea acestui termen poate implica un sentiment de deconectare de cei dragi, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății mentale, fiind foarte important ca oamenii să rămână conectați social.

„Am spus distanțare fizică, deoarece este important să rămânem separați fizic, dar conectați social”, a declarat Maria Van Kerkhove, epidemiolog al OMS, adăugând atenția că oamenii ar trebui să aibă grijă de sănătatea lor mentală și de cei dragi în timpul pandemiei.

Starea fizică departe de ceilalți este una dintre cele mai eficiente metode de a combate răspândirea coronavirusului. Făcând acest lucru, totuși, contravine dorințelor oamenilor de conectare și atingere fizică - și ar putea contribui la sentimente de anxietate, frică de singurătate și durere, care ar putea genera o altă criză, de sănătatea mintală, mai notează CNN.

OMS atrage atenția că distanțarea fizică de ceilalți este una dintre cele mai eficiente metode de a combate răspândirea coronavirusului.

Sursa: CNN

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
87

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
213

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
154

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...