Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial PANDEMIE de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial PANDEMIE de coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a anunțat miercuri într-o conferință de presă că epidemia de coronavirus e declarată pandemie.

„Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus. Pandemie nu este un cuvânt folosit cu uşurinţă. Este un cuvânt care, dacă se foloseşte greşit, poate cauza o frică iraţională. Am făcut evaluarea şi Covid-19 poate fi caracterizat ca o pandemie.Nu e doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele, așa că fiecare sector și fiecare individ trebuie să se implice în lupta coronavirusului. Suntem împreună, să facem ceea ce trebuie cu calm și să-i protejăm pe cetățenii lumii”, a declarat șeful OMS.

Opt țări, printre care SUA și China, au raportat fiecare peste o mie de cazuri de infectare cu coronavirus, iar la nivel global sunt peste 120.000 de cazuri, cu peste 4291 de morți.

La nivelul României înregistram până în acest moment 38 de cazuri de coronavirus confirmate, fără însă a avea înregistrate decese.

Vestea bună este că spre deosebire de alte situații, este pentru prima dată în istoria omenirii când statele lumii pot lupta și combate o pandemie, dar pentru acest lucru este necesară implicarea populației în respectarea directivelor trasate de specialiștii în sănătate publică.