Oamenii de știință au creat un virus care îți poate reda vederea!

Oamenii de știință au creat un virus care îți poate reda vederea!

Cercetătorii au creat un virus care, introdus în ochi, ar putea avea puteri nebănuite și ar putea vindeca orbirea cauzată de înaintarea în vârstă. Mai exact, acest virus este asemănător celui care generează apariția gripei, încetinește progresul afecțiunii și îmbunătățește semnificativ vederea.

Virusul atacă, în special, o proteină care este prea activă în corpul persoanelor care suferă de degenerare maculară, cauzată de înaintarea în vârstă. Degenerarea maculară este o boală severă care cauzează creșterea vaselor de sânge sub retină, afectând permanent vederea pacientului.

De asemenea, cercetătorii susțin că o singură injecție care conține un virus special creat poate determina organismul să reacționeze și să elimine cauzele care determină pierderea vederii.

Noi procesăm până la 80% din lumea ce ne înconjoară prin intermediul văzului, dar odată cu înaintarea în vârstă, acest simț începe să nu mai fucționeze atât de bine. Acest virus ar putea schimba acest lucru.

Acest virus, AAV2, este injectat în globul ocular, unde depune o genă care determină producția unei proteine numite sFLT01. În acest fel, celulele retinale vor secreta această proteină, lucru care le va face imune la orice fel de atac asupra lor.

Studiul, realizat pe 19 pacienți, cu vârsta de peste 50 de ani, nu a prezentat niciun efect advers la tratament, ceea ce înseamnă că leacul este sigur.

Dintre aceștia, patru au prezentat îmbunătățiri semnificative ale vederii după o singură injecție care conținea virusul. Cei care nu prezentau niciun fel de ameliorare a simptomelor aveau în corp anticorpi care atacau virusul și îi făceau imuni la efectele lui.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
54

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
100

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...