O botoșăneancă a primit o nouă șansă la viață, după ce a primit un rinichi de la un pacient aflat în moarte cerebrală

O botoșăneancă a primit o nouă șansă la viață, după ce a primit un rinichi de la un pacient aflat în moarte cerebrală

Medicii de la Spitalul „C. I. Parhon" din Iaşi au efectuat în cursul zilei de duminică două intervenţii de transplant renal de la un donator aflat în moarte cerebrală, după ce familia acestuia a fost de acord cu donarea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „C.I.Parhon" din Iaşi, conf. univ. dr. Ionuţ Nistor, a declarat că un bărbat în vârstă de 57 de ani şi o femeie, în vârstă de 50 de ani au primit o nouă şansă la viaţă.

„Primul pacient transplantat, bărbatul din Suceava, se afla de 3 ani în supraveghere. Al doilea pacient transplantat, femeia, din Botoşani, face dializă din 2018. Postoperator, starea ambilor pacienţi este bună", a declarat dr. Ionuţ Nistor.

Potrivit acestuia, sunt 19 intervenţii de transplant efectuate anul acesta, din care 12 sunt de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, scrie AGERPRES.

Ne dorim să existe o activitate mai intensă pentru identificarea potenţialilor donatori în spitale din judeţe din regiunea Moldovei. Ultimele recoltări au fost efectuate la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi", a mai declarat dr. Ionuţ Nistor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de la Serviciul Rutier, pe urmele „piraților” auto: zeci de sancțiuni aplicate!

astăzi, 20:00
6

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate 54 de autovehicule, unul dintre conducătorii auto fiind depistat în timp ce efectua tranport neautorizat de persoane....

Lângă noi: Un tânăr de 32 de ani din Iași a murit după ce a lucrat o zi întreagă în soare!

astăzi, 19:21
394

Ei au reuşit să-i scadă temperatura corporală cu patru grade, dar nu l-au mai putut salva, din cauză că a făcut coagulare vasculară intradiseminată şi disfuncţie organică multiplă, scrie ...

COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină în 6 localități din Botoșani!

astăzi, 18:45
756

Meteorologii au emis o nouă avertizare COD PORTOCALIU de averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.Viza...