O botoșăneancă a primit o nouă șansă la viață, după ce a primit un rinichi de la un pacient aflat în moarte cerebrală

O botoșăneancă a primit o nouă șansă la viață, după ce a primit un rinichi de la un pacient aflat în moarte cerebrală

Medicii de la Spitalul „C. I. Parhon" din Iaşi au efectuat în cursul zilei de duminică două intervenţii de transplant renal de la un donator aflat în moarte cerebrală, după ce familia acestuia a fost de acord cu donarea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „C.I.Parhon" din Iaşi, conf. univ. dr. Ionuţ Nistor, a declarat că un bărbat în vârstă de 57 de ani şi o femeie, în vârstă de 50 de ani au primit o nouă şansă la viaţă.

„Primul pacient transplantat, bărbatul din Suceava, se afla de 3 ani în supraveghere. Al doilea pacient transplantat, femeia, din Botoşani, face dializă din 2018. Postoperator, starea ambilor pacienţi este bună", a declarat dr. Ionuţ Nistor.

Potrivit acestuia, sunt 19 intervenţii de transplant efectuate anul acesta, din care 12 sunt de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, scrie AGERPRES.

Ne dorim să existe o activitate mai intensă pentru identificarea potenţialilor donatori în spitale din judeţe din regiunea Moldovei. Ultimele recoltări au fost efectuate la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi", a mai declarat dr. Ionuţ Nistor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1! Eșec usturător

Duminică, 1 Octombrie 2023
139

Situația este din ce în ce mai drastică la FC Botoșani. Elevii lui Dan Alexa au pierdut duelul cu Universitatea Craiova, scor 5-1 și rămân ultimii în Superligă.Problemele a...

Cererile pentru bursele sociale ale elevilor mai pot fi depuse până pe 6 octombrie

Duminică, 1 Octombrie 2023
143

Sistemul de acordare a burselor sociale pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2023 - 2024 s-a schimbat față de cel din anii anteriori. Valoarea b...

Polițistul din Botoșani căruia pasiunea pentru muzică i-a adus două trofee

Duminică, 1 Octombrie 2023
493

Un polițist de frontieră din Dorohoi s-a făcut remarcat prin pasiunea pentru muzică, o chemare care i-a adus deja două premii importante.Daniel Vitcu lucrează la Sectorul Poliției de Fronti...