Numărul botoșănenilor diagnosticați cu viroze este în scădere

Numărul botoșănenilor diagnosticați cu viroze este în scădere

Nu mai puţin de 562 de botoşăneni au fost diagnosticaţi cu viroze, pneumonii sau gripă, cu 72 mai puțin decât săptămâna trecută.

Medicii specialiști au înregistrat, în ultima săptămână, 34 de cazuri de gripă. Dintre acestea 9 sunt în rândul unor bebeluși mai mici de un an. 11 cazuri au fost înregistrate în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani. 8 cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani.

Cu toate acestea, numărul botoşănenilor afectaţi de viroze este în scădere în judeţ. În ciuda acestui fapt, câteva zeci de persoane, majoritatea copii, au avut nevoie de internare în spital.

334 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 10 dintre acestea au avut nevoie de internare. 50 de bolnavi au între 0 şi un an, 42 între 2 și 4 ani, iar 111 au între 5 și 14 ani.

Alte 194 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. Dintre acestea 66 au avut nevoie de internare. 30 de pacienți au între 0 şi un an, 28 între 2 și 4 ani, 31 au între 5 și 14 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
57

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
11

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
230

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...