Noua Unitate de Primiri Urgențe a fost inaugurată în prezența ministrului Sănătății (video)

Noua Unitate de Primiri Urgențe a fost inaugurată în prezența ministrului Sănătății (video)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat, joi, la inaugurarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, extinsă și modernizată printr-un proiect în valoare de 12,5 milioane de lei.

„Unitățile de primiri urgențe sunt parte ale spitalelor. Ele trebuie integrate în mod evident în activitatea spitalelor și trebuie corelată activitatea UPU cu activitatea spitalelor, pentru că asistența medicală care urmează după acordarea asistenței medicale de urgențe este esențială pentru reușita actului medical”, a spus Rafila.

Ministrul a apreciat că investiția se ridică la standardele europene și reprezintă un model de bună practică pentru administrațiile din întreaga țară.

„Cred că ați făcut un lucru minunat. Lucrurile încep să se miște în România în domeniul investițiilor terminate, nu numai începute în domeniul sănătății. Sperăm să avem înțelepciunea, priceperea, determinarea și mai ales detașarea de componentele politicianiste ale unor tipuri de abordări și să facem instituții sanitare moderne pentru oamenii din România care au nevoie de asistență medicală", a mai afirmat Alexandru Rafila.

Noua UPU a fost dotată cu opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

Aproximativ 100 de reprezentanți ai autorităților publice locale, directori de instituții și cadre medicale au participat la inaugurarea Unității.

 

 

 

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bazinul de la Recuperare zace nefolosit, din cauza costurilor la utilități. „Mi se pare de-a dreptul nesimțit” (video)

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
350

Bazinul din incinta Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din Botoșani nu poate fi dat în folosință, din cauza costurilor ridicate la utilități și a lipsei de perso...

Zeci de firme din Botoșani amendate pentru muncă la negru. „Toleranța este zero” (video)

Sâmbătă, 30 Septembrie 2023
192

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a depistat zeci de persoane care munceau la negru, pe raza județului Botoșani, sancționând nu mai puțin de 31 de firme care au plătit serviciile fă...

Calitatea lucrărilor de reabilitare a intrărilor în oraș, contestată în plenul CL (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
699

Calitatea lucrărilor de reabilitare executate la intrările în municipiul Botoșani a fost criticată vehement de șeful Direcției de Sport și Agrement (DSA), Eugen Țurcanu, în ședin...