Noua Unitate de Primiri Urgențe a fost inaugurată în prezența ministrului Sănătății (video)

Noua Unitate de Primiri Urgențe a fost inaugurată în prezența ministrului Sănătății (video)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat, joi, la inaugurarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, extinsă și modernizată printr-un proiect în valoare de 12,5 milioane de lei.

„Unitățile de primiri urgențe sunt parte ale spitalelor. Ele trebuie integrate în mod evident în activitatea spitalelor și trebuie corelată activitatea UPU cu activitatea spitalelor, pentru că asistența medicală care urmează după acordarea asistenței medicale de urgențe este esențială pentru reușita actului medical”, a spus Rafila.

Ministrul a apreciat că investiția se ridică la standardele europene și reprezintă un model de bună practică pentru administrațiile din întreaga țară.

„Cred că ați făcut un lucru minunat. Lucrurile încep să se miște în România în domeniul investițiilor terminate, nu numai începute în domeniul sănătății. Sperăm să avem înțelepciunea, priceperea, determinarea și mai ales detașarea de componentele politicianiste ale unor tipuri de abordări și să facem instituții sanitare moderne pentru oamenii din România care au nevoie de asistență medicală", a mai afirmat Alexandru Rafila.

Noua UPU a fost dotată cu opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

Aproximativ 100 de reprezentanți ai autorităților publice locale, directori de instituții și cadre medicale au participat la inaugurarea Unității.

 

 

 

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
74

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
237

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
95

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...