Niciun loc liber pe Reanimare, la Spitalul Județean. Unitatea mobilă de terapie intensivă va fi reoperaționalizată

Niciun loc liber pe Reanimare, la Spitalul Județean. Unitatea mobilă de terapie intensivă va fi reoperaționalizată

Unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea Spitalului Județean va fi reoperaționalizată, în contextul în care se înregistrează o creștere a numărului de pacienți aflați în stare critică, iar locurile pe Reanimare sunt ocupate integral, a afirmat marți coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, unitatea, care dispune de nouă paturi, poate deservi inclusiv pacienţi transferaţi din alte județe.

„Încercăm să operaţionalizăm Unitatea de terapie intensivă mobilă având în vedere că numărul de cazuri la nivelul ţării şi că toate paturile ATI din toate spitalele din ţară sunt pe zero. Nu mai sunt locuri libere, inclusiv la Botoşani. În ultimele trei patru zile, avem zero locuri libere la ATI pentru pacienţii COVID, motiv pentru care încercăm cât putem de repede să operaţionalizăm unitatea mobilă. Internările pacienţilor cu COVID au crescut în ultimele zile, motiv pentru care la Spitalul Judeţean, pe Secţia de pneumologie erau toate toate locurile ocupate. La Infecţioase, la fel, am avut puţine locurile libere în ultimele zile, dar numărul persoanelor care au forme medii şi care necesită internare a crescut în ultimele zile, motiv pentru care şi Secţia de terapie intensivă a avut toate locurile ocupate", a explicat Adăscăliţei.

DSP caută soluţii pentru asigurarea de medici şi asistenţi anesteziști pentru funcționarea la capacitate a unității mobile.

În cursul zilei de marți, o echipă a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență va efectua verificări, în vederea avizării autospecialei,

 

Spune-ne opinia ta