Neglijența mamei a pus în pericol viața copilului de patru ani, ars pe plita încinsă!

Neglijența mamei a pus în pericol viața copilului de patru ani, ars pe plita încinsă!

Ancheta derulată de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Botoșani, în cazul copilului de patru ani ars pe plita încinsă și adus la spital după cinci zile, a scos la iveală faptul că părinții au dat dovadă de neglijență.

Asistenții sociali care au mers în familia pacientului spun că băiețelul mai are patru frați, părinții dovedind lipsă de educație și neglijență atunci când au pus în pericol viața micuțului. Ancheta va fi continuată când mama și copilul vor ajunge acasă, micuțul fiind în prezent tratat într-o clinică de specialitate din București. Până atunci, angajații primăriei vor monitoriza familia în care s-a petrecut nefericitul incident.. 

Micuțul a suferit marțea trecută arsuri foarte grave, însă la spital a ajuns abia duminică, starea pacientului fiind în prezent una gravă, dar stabilă.

Copilul este din localitatea Mândrești și, din spusele părinților, la începutul săptămânii trecute el a fost scăpat pe plită, acesta suferind arsuri la picioare și pe spate. Abia duminică el a fost adus cu o ambulanță la Botoșani. Medicii s-au îngrozit când au văzut în ce stare se află copilul, care prezenta arsuri de gradul III-IV pe aproximativ 15% din suprafața corupului, însă și mai grav era faptul că rănile începuseră deja să se infecteze. Cadrele medicale din Botoșani au solicitat sprijinul medicilor din București, copilul fiind acceptat pentru tratamentul de specialitate în Capitală. 

Direcția pentru Protecția Copilului a demarat o anchetă la domiciliul părinților, pentru a se stabili cauzele care au dus la incidentul petrecut în familie, dar și condițiile în care crește copilul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
4

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
52

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
54

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...